نقش ERP در بهبود مدیریت تولید

نقش ERP در بهبود مدیریت تولید

در این مقاله قصد داریم به نقش ERP در بهبود مدیریت تولید از مسیر معرفی کارکردهای ماژول «مدیریت تولید» در سیستم‌های ERP در زمینه‌های برنامه‌‎ریزی تولید، اجرای تولید و مهندسی تولید بپردازیم. در ادامه پنج مشکل مرتبط با مدیریت تولیدات، که ممکن است سازمان‌ها را در اجرای موفق ERP با شکست مواجه کند، مورد تحلیل و بررسی قرار داده و راهکارهای مناسب فنارپی برای پاسخ به این چالش‌ها را نیز ارائه می‌کنیم.

مدیریت اولید با ERP

مدیریت تولید چیست؟

امروزه تولید با پیچ و خم‌های زیادی مواجه است. هر فرایندی نیازمند مراحل متعدد، مواد اولیه مختلف، مجموعه مهارت‌های متمایز، برنامه‌ریزی، زمان‌بندی، انتشار، جمع‌آوری، ردیابی و تجزیه و تحلیل برای بهینه‌سازی و بهبود عملیات تولیدی است. تولید عبارت از تبدیل مواد خام به محصول یا کالای نهایی است. ساخت این محصولات می‌تواند بصورت دستی یا ماشینی انجام شود و پس از تکمیل به مصرف‌کنندگان یا سایر مشاغل برای اهداف مختلف فروخته می‌شود. کالاهای ایجاد شده ممکن است بخشی از یک محصول بزرگ‌تر نیز باشند. کسب‌وکارها از قابلیت مدیریت تولیدات برای کمک به مدیریت، برنامه‌ریزی و پشتیبانی این فعالیت‌ها استفاده می‌کنند. تولید، بعنوان یک کل، با نوآوری و فناوری تامین می‌شود که این بزرگ‌ترین محرک رشد اقتصادی در کشورهاست.
مدیریت تولید، بکار بردن و بهینه‌سازی فرایندهای تولید محصولات قابل فروش به مشتریان است که شامل ارزیابی نیازهای مشتریان، تهیه مواد اولیه و تولید محصولات، تحویل محصولات و نگهداری انبار است. مدیریت تولید مهم است چون به شرکت‌های تولیدی کمک می‌کند اهداف خود را در زمینه خروجی، کیفیت و رشد برآورده کنند. مدیریت تولید همچنین می‎تواند هزینه‌های تولید را کاهش دهد، رضایت، حفظ و اعتماد مشتریان را افزایش دهد، ایمنی و انطباق در کارخانه را تضمین کند و تیم تولیدی را رشد دهد و الهام بخشد.

مدیریت تولید در نرم‌‎افزار ERP

نوسانات جو کسب‌وکار فعلی، محیط تولید را مجبور کرده است که انعطاف‌‎پذیری و تامین مشتری را در اولویت قرار دهد. فناوری‌هایی نظیر ERP همه منابع مورد نیاز برای تولید کالاها و خدمات را ساده و یکپارچه می‎‌کند. با دید کامل و کنترل بر عملیات، تولیدکنندگان می‎‌توانند بطور موثر این منابع را مدیریت و بهینه کنند تا به سرعت ضرب‌الاجل‌‎های مشتری محور را برآورده کنند، محصولات را برای سفارش پیکربندی کنند، موجودی را به طور موثرتری مدیریت کنند و برنامه‎‌های تولید را به طور کارآمدتر اجرا کنند.

ماژول تولید به تولیدکنندگان کمک می‌کند تا فرایند تولید را برنامه‌ریزی کنند و مطمئن شوند همه چیزهایی را که برای تولید برنامه‌ریزی ‌شده نیاز دارند، مانند مواد خام و ظرفیت ماشین‌آلات، در اختیار دارند. برنامه‌‎ریزی تولید ERP استفاده بهینه از منابعی مانند ظرفیت تولید، قطعات، اجزا و مواد خام را فراهم می‌‎کند. ماژول مدیریت تولید ERP نه تنها پیچیدگی‌های کسب‌وکار تولیدی را در نظر می‌گیرد، بلکه این پیچیدگی‌ها را در ابزارهایی با استفاده آسان برای افزایش کارایی و ارائه محصول بهتر برای مشتریان، مهار می‌کند.

ماژول برنامه‌‏ریزی تولید ERP جزئی از نرم‌‏افزار ERP است که به سازندگان کمک می‏‌کند تا فرایند تولید را برنامه‏‌ریزی، سازماندهی، هدایت و کنترل کنند. این به شرکت‏‌ها اجازه می‏‌دهد تا محصولات را طراحی کنند، تولید را دنبال کنند، اطلاعات دقیق و درست را به راحتی جمع‌‎آوری کنند و بصورت آنالیز شده، محصولات را برای عملیات تولید برای کارگاه، تولید دسته‌‎ای، خط تولید و محیط‎های حالت ترکیبی تحویل دهند. ماژول برنامه‌‎ریزی تولید ERP همچنین با ارائه چارچوبی برای برنامه‌‏ریزی موثر به تولیدکنندگان کمک می‌کند تا به اهداف خود برسند.

 

چالش‌های پیش روی مدیریت تولید

چالش‌های پیش روی مدیریت تولید

صنایع تولیدی بطور روزانه با چالش‌های عملیاتی متعددی مواجه هستند که عمدتاً به دلیل این واقعیت است که این بخش خاص در حال تغییر است. چالش‌های مربوط به مدیریت داده‌ها، گزارش‌دهی دقیق، برنامه‌ریزی و زمان‌بندی، کیفیت و قابلیت ردیابی، مدیریت فرمول، برآورده‌کردن الزامات قانونی، توسعه محصول و مدیریت موجودی، از جمله چالش‌‎هایی هستند که تولیدکنندگان را تهدید می‌کنند. همراه با افزایش تقاضای مشتریان برای ارائه محصولات نوآورانه، قیمت رقابتی و کیفیت ثابت، تولیدکنندگان تحت فشار هستند تا از عملیات موثر و مدیریت تولید در ایجاد محصولات با کیفیت مطمئن شوند.
چالش‌‎های عمده‎ای که کارفرمایان در مدیریت تولید با آن مواجه هستند و راه‎‌حل‎هایی که ERP برای غلبه بر آنها ارائه می‎دهد، در ادامه ذکر شده‌اند:

چالش 1 – پیش‌بینی تولید

اگر نتوانید تا حدی از دقت، تقاضا برای محصولی که قصد تولید آن را دارید پیش‌بینی کنید، با خطر هدر دادن زمان و بودجه و منابع مواجه می‌شوید. یکی از ویژگی‌های ضروری سیستم ERP تولیدی این است که داده‌های هر بخش را یکپارچه کند تا تصویر روشنی از اوضاع شرکت، محصولات و مشتریان آن بطور کلی وجود داشته باشد. یک ابزار مدیریت تولید موثر، ابزاری با ماژول‌هایERP است که در لحظه، پیش‌بینی‌های بخش فروش را اطلاع می‌دهد و به مدیران کمک می‌کند تا پیش از شروع تولید، تصمیم بگیرند که آیا پروژه ارزشمند است یا خیر.

چالش 2 – ظرفیت تولید

وقتی تصمیم گرفتید که تولید یک محصول برای شرکت شما مفید است، باید تصمیم بگیرید که آیا ظرفیت تولید آن را دارید یا خیر. برای تشخیص ظرفیت، باید تصویر دقیقی از تعداد کالاهایی داشته باشید که ماشین‌های شما می‌توانند در شرایط کاری عادی تولید کنند. نگرانی‌های اضافی که اغلب در این فرایند تجربه می‌شوند عبارتند از اینکه آیا ماشین‌هایی که در اختیار دارید برای تکمیل یک پروژه به موقع در دسترس خواهند بود یا این که برای پروژه دیگری مورد استفاده قرار خواهند گرفت. ماژول‌ مدیریت تولید باید کمک کند نه تنها زمان‌بندی تولید خود را برنامه‌ریزی کنید، بلکه اولویت‌بندی کنید که کدام پروژه را اول تکمیل کنید.

چالش 3 – طراحی و مهندسی تولید

تولیدکنندگان فرایند در مدیریت بخش تولید با چالش‌های فراوانی روبرو هستند. فرایندهای تولید آنها شامل استفاده از روش‌های پیچیده مانند مخلوط‌کردن، آسیاب‌کردن، گرم‌کردن، تغییر حالت، پر کردن و مونتاژ و غیره است. این امر امکان ایجاد آسان و سریع دسته‌ها را فراهم می‌کند و تمام فعالیت‌های تولید را از ایجاد دسته، تخصیص، بازرسی، بررسی کیفیت تا در نهایت بسته شدن پشتیبانی، مدیریت، ردیابی را کنترل می‌کند. ماژول مدیریت تولید می‌تواند تغییرات پیکربندی لحظه آخری یا تغییرات مورد نیاز مشتری، در دسترس نبودن مواد و غیره را از طریق اندازه‌گیری خودکار دسته‌ای و جایگزینی مواد انجام دهد.

چالش 4 – برنامه‌‎ریزی تولید و مواد

تقاضاها به عوامل زیادی بستگی دارد. برای برآوردن خواسته‌ها، تولیدکنندگان باید برای تولید و تهیه برنامه‌ریزی کنند. در دنیایی که مستعد این همه اختلال است، سازنده همیشه روی یک شمشیر دو لبه است. تولیدکننده می‌تواند فرصت‌ها را از دست بدهد. می‌تواند به دلیل تولیدات بیش از حد، مقدار زیادی هدر دهد. بنابراین، برنامه‌ریزی تولید و مواد برای تولیدکننده در هر نقطه از زمان کابوس است.

چالش  5- کنترل کیفیت، ردیابی تعداد و قابلیت ردیابی

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که کسب‌وکارهای تولیدی فرایند با آن مواجه هستند، کنترل کیفیت (QC)، ردیابی تعداد و ردیابی‌پذیری است. آنها باید بتوانند مواد خام را تا محصول نهایی ردیابی کنند و برعکس به مواد خام از یک محصول نهایی برگردند. به این ترتیب، آنها دقیقاً می‎دانند که عدم انطباق کجا اتفاق می‌‎افتد و کدام قسمت را باید به خاطر بیاورند. بطور مشابه، برای هر کسب‌وکار تولید فرایند، ارائه محصولات با کیفیت بالاترین اولویت است.

 

فنارپی، ارائه‌دهنده راهکار مدیریت تولید متناسب با نیاز سازمان‌ها

فنارپی، ارائه‌دهنده راهکار مدیریت تولید متناسب با نیاز سازمان‌ها

حوزه تولید پیوسته در حال پیشرفت است. محصول مدیریت تولید فنارپی، کاربران را قادر می‌سازد تا با پیش‎بینی تولید و مواد اولیه، تولید خود را بر اساس سفارش مشتری یا نیاز بازار برنامه‌ریزی و مدیریت کنند. گروه محصول مدیریت تولید فنارپی، شامل محصولات اجرای تولید، برنامه‌ریزی تولید، مهندسی تولید است.

1- محصول مهندسی تولید فنارپی

با استفاده از محصول مهندسی تولید فنارپی می‎توان ساختار واحد تولید را ترسیم و مشخص و تمام فعالیت‎‌های مرتبط با مهندسی تولید را در این قسمت تعریف کرد. محصول مهندسی تولید سازمان‎ها را قادر می‎‌کند براساس به‌روش‌ها (Best Practice) تمام روابط بین اقلام، ایستگاه‌‎های تولید، انبارها، همچنین ساختار محصولات را تعریف کند. از ویژگی‌‎های این محصول می‌توان به مهندسی محصول، تعریف ایستگاه‌‎های کاری و ماشین‌‎آلات، تعریف تقویم و شیفت کاری، تعریف عملیات ساخت و مواد اولیه و نیمه‌ساخته و تعریف BOM اشاره کرد.
محصول مهندسی تولید فنارپی، با بکارگیری فرایند پیکربندی فعالیت‎‌های مهندسی تولید که با تعریف سایت تولید، تعریف عملیات تولیدی، تعریف مرکز کاری تولید، تعریف توالی عملیات تولید، تعریف محصول تولیدی، تعریف گروه مراکز کاری تولید، تعریف خانواده محصول و تعریف پارامتر عملیاتی تولید به چالش‌‎های پیش روی طراحی و مهندسی تولید پاسخ می‌‎دهد.
فنارپی همچنین برای رفع چالش‌‎های مربوط به پیکربندی فهرست مواد (BOM)، فرایند سیاهه مواد با ویژگی‌‎های تعریف BOM، تعریف BOM مرجع، تعریف BOM گروهی و تعریف BOM تولید را توسعه داده است.

2- محصول برنامه‌ریزی تولید فنارپی

محصول برنامه‌ریزی تولید سازنده می‎تواند براساس پیش‎بینی فروش، انتقال انبار، سفارش‌های مشتری، وضعیت موجودی و سفارش‌های کاری، برنامه‌ریزی کند که چه چیزی تولید کند، چه مقدار تولید کند یا چه زمانی تولید کند. برنامه‌ریزی تولید فنارپی، شکاف تقاضا در برابر عرضه را کاهش می‌دهد و احتمال تاخیر در تحویل یا نارضایتی مشتریان را از بین می‌برد.

فنارپی برای پاسخگویی به چالش‌های پیش روی برنامه‌ریزی تولید و مواد، پیش‎بینی و ظرفیت تولید، فرایند برنامه‌ریزی نیازمندی مواد را توسعه داده است. از ویژگی‌های شاخص این فرایند می‌توان به اجرای محاسبات برنامه‌ریزی نیازمندی مواد و ایجاد سفارش‌های برنامه‌ریزی شده، انتشار و ابطال سفارش‌های برنامه‌ریزی شده، ایجاد و ویرایش سفارش‌های برنامه‌ریزی شده، پیکربندی تنظیمات برنامه‌ریزی نیازمندی مواد، برنامه‌ریزی خطوط تولید، ظرفیت‌سنجی ایستگاه‌ها و خطوط تولید، برنامه‌ریزی مواد، درخواست کالا از انبار، درخواست خرید، تخصیص کالا و طراحی نمودار گانت تولید، اشاره کرد.

3- محصول اجرای تولید فنارپی

محصول اجرای تولید که زیر شاخه گروه محصول مدیریت تولید فنارپی است، برقراری رابطه بین سایر محصولات را با بخش اجرایی عملیات تولید میسر می‌کند. اجرای تولید از بخش‌های مهم در نرم‌افزار فنارپی است و سبب هوشمندسازی و کاهش خطا نیز در این قسمت می‌شود. این محصول یکی از وجه تمایزهای اصلی با سایر نرم‌افزارهای داخلی در رابطه با مدیریت تولید است.
محصول اجرای تولید فنارپی با توسعه فرایندهای زمان‌بندی صحن کارخانه، کنترل تولید و کنترل فرایند ساخت و تولید به چالش‌های موجود در زمینه کنترل کیفیت، ردیابی تعداد و قابلیت ردیابی پاسخ داده است. از ویژگی‏‌های این فرایندها برای پاسخگویی به نیازها می‌توان به ثبت آمار تولید محصول و ضایعات ایجاد شده، ثبت ساعات کار پرسنل در ایستگاه‎‌ها، ثبت علل توقف‌ها و گزارش‌گیری، زمان‌بندی سفارش تولید برنامه‌ریزی شده و ایجاد دستور کار تولید، انتشار سفارش تولید برنامه‌ریزی‌شده، تدوین دفتر مواد اولیه، تدوین دفتر محصول، تدوین دفتر ظرفیت، تدوین دفتر تولید اشاره کرد.

مزایای رقابتی فنارپی در مدیریت تولید

راهکار‌های فنارپی، با افزایش کارایی در بخش‌های مختلف و برای سهامداران کلیدی متشکل از کارفرمایان و شرکا، در هر بخش از تولید، ارزش ایجاد می‌کند.
از مزیت‌های رقابتی فنارپی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارائه امکانات لازم به منظور پیکربندی ساختار سیستم تولید با توجه به شرایط واقعی تولید
  • امکان ایجاد Routing و BOM تولیدی محصولات
  • تعریف برنامه کلان تولید به شکل دوره‌ای و کنترل تحقق هر دوره به تفکیک محصول
  • محاسبه مواد اولیه مورد نیاز به تفکیک دوره‌ای برنامه‌ریزی افزایش قدرت پیش‌بینی وضعیت تولید
  • صدور دستورکار تولید برای هر محصول و زمان‌بندی آن به تفکیک هر عملیات در هر شیفت
  • رزرو موجودی انبار برای سفارش تولید براساس مقدار مواد اولیه مورد نیاز به شکل خودکار
  • ثبت عملکرد تولید و گزارش‌گیری در مراکز کاری مختلف شامل اطلاعات مقادیر تولید محصول، مقادیر مصرف مواد اولیه و حامل‌های انرژی
  • گزارش‌دهی متنوع و چند بعدی از تمام اطلاعات موجود در تولید
  • قابلیت اتصال به لایه دوم اتوماسیون صنعتی و خواندن مقادیر تولید محصول، مصرف مواد اولیه و پارامترهای عملیاتی و فرایندی به صورت خودکار
  • بهینه‌سازی هزینه و اطمینان از سودآوری تولیدات
  • برآورد اهداف کمی و کیفی مشتریان نهایی
  • امکا‌ن‌سنجی پروژه بر اساس در دسترس بودن مواد اولیه، مدت زمان تولید و در دسترس بودن و ظرفیت ماشین‌آلات
  • برنامه‌ریزی دقیق برای مواد مورد نیاز برای تولید با استفاده از داده‌هایی مانند ظرفیت ماشین، کارایی و در دسترس بودن، در دسترس بودن مواد خام، زمان بین شروع و اتمام فرایند تولید و داده‌های ارائه شده از بخش فروش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *