صنـایع معدنی و فلزی

راهـکارها و محصـولات

ظرفیت‌های فعال نشده
معادن ایران

با وجود ظرفیت‌های معدنی گسترده در ایران و بهره‌مندی از هفت درصد منابع معدنی و زیرزمینی جهان، مدیران و کنشگران صنایع معدنی با چالش‌های متنوعی برای بهبود بهره‌وری در بخش معدن دست به گریبانند؛ از جمله آنکه در صنعت معدن ایران، مقیاس عملیات بسیار کوچک و کارایی واحدهای معدنی به‌شدت پایین است.

از طرف دیگر اکنون بازدهی بسیاری از معادن ایران به دلایل مختلف مدیریتی و فناورانه پایین‌تر از استانداردهای جهانی است. چالش دیگر خطرات ذاتی تهدیدکننده سلامت کارگران هنگام کار در معدن است.

نداشتن اطلاعات دقیق و در لحظه از آخرین اوضاع بهره‌برداری، تولید و انبار در شرکت‌های معدنی و فلزی، خام‌فروشی و صادرات مواد خام معدنی با بهره‌وری پایین، ضعف در حوزه اکتشاف معادن در کشور و چالش‌های محیط زیستی و منابع طبیعی در بهره‌برداری از معادن از دیگر چالش‌های مهم حوزه صنعت معدن ایران است.

مهم‌ترین چالش‌های معادن کشور در یک نگاه

یکپارچه نبودن اطلاعات
سهم کمتر از %۱ از تولید ناخالص داخلی
خطرات جانی برای کارگران
افزایش هزینه‌های عملیاتی
کوچک‌بودن مقیاس عملیات
پیامدهای زیست محیطی

صنعت ۴ و معدنکاری دیجیتال

بیشتر شرکت‌های معدنی به‌دنبال اجرای عملیات در بستری معنادار و پایدار هستند، اما در زمینه دسترسی به داده‌های دقیق، کامل و به‌روز‌ مشکل دارند، بنابراین ناچارند همچنان از رویکردهای قدیمی پیروی کنند که استخراج محدود و غیربهینه را در پی دارد. اکنون که هزینه‌های بکارگیری فناوری‌های دیجیتال در صنایع رو به کاهش است، بهترین زمان برای هوشمندسازی معادن فرا رسیده است.
نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد فناوری‌های نوپدید در بستر انقلاب صنعتی چهارم و برآمده از صنعت 4 (Industry 4.0) ظرفیت‌های قابل‌توجهی را برای پیشرفت صنایع معدنی ایجاد کرده است. مدیران معادن پس از تحول دیجیتال سازمان خود، ضمن به دست آوردن دیدی همه جانبه نسبت به اوضاع، می‌توانند تصمیم‌های سریع‌تر و هوشمندانه‌تری اتخاذ کنند تا افزایش دقت و یکپارچگی در اجرا و بهبود استفاده از تجهیزات را در پی داشته باشد.

تغییر رویکرد به کنش‌گرایی

در مسیر تحول دیجیتال صنایع معدنی، رویکرد تصمیم‌گیری مدیران این صنعت در برابر رویدادها، از «واکنش‌گرایی» به «کنش‌گرایی» تغییر می‌کند که با داشتن تصویر روشنی نسبت به آینده صنعت خود، بتوانند آگاهانه‌تر و مطمئن‌تر تصمیم‌ بگیرند.

شرکت فناپ زیرساخت که نخستین اپراتور صنعت هوشمند کشور و آغازگر تحول دیجیتال در صنایع معدنی ایران است، آغاز مسیر تحول دیجیتال صنایع معدنی را در سه گام مهم تعریف می‌کند:

متفاوت دیدن، متفاوت فکر کردن و متفاوت اجرا کردن.

بهره‌گیری از مشاوره متخصصان فناپ زیرساخت کمک می‌کند که صناحبان صنایع با آگاهی از ظرفیت‌های موجود، از نگاه «انجام بهتر امور» به رویکرد «انجام متفاوت امور» گذر کنند و از بهینه‌سازی موردی و سطحی، به دگرگونی بنیادی برای دستیابی به اهداف بزرگ صنعتی برسند.

هوشمندسازی و نوآوری در معادن

با وجود ظرفیت‌های معدنی گسترده در ایران و بهره‌مندی از هفت درصد منابع معدنی و زیرزمینی جهان، مدیران و کنشگران صنایع معدنی با چالش‌های متنوعی برای بهبود بهره‌وری در بخش معدن دست به گریبانند؛ از جمله آنکه در صنعت معدن ایران، مقیاس عملیات بسیار کوچک و کارایی واحدهای معدنی به‌شدت پایین است. از طرف دیگر اکنون بازدهی بسیاری از معادن ایران به دلایل مختلف مدیریتی و فناورانه پایین‌تر از استانداردهای جهانی است. چالش دیگر خطرات ذاتی تهدیدکننده سلامت کارگران هنگام کار در معدن است. نداشتن اطلاعات دقیق و در لحظه از آخرین اوضاع بهره‌برداری، تولید و انبار در شرکت‌های معدنی و فلزی، خام‌فروشی و صادرات مواد خام معدنی با بهره‌وری پایین، ضعف در حوزه اکتشاف معادن در کشور و چالش‌های محیط زیستی و منابع طبیعی در بهره‌برداری از معادن از دیگر چالش‌های مهم حوزه صنعت معدن ایران است.

آیا می‌دانید؟

بهره‌مندی از فناوری‌های صنعت ۴، بهره‌وری در حفاری را ۳۰ تا۴۰ درصد افزایش می‌دهد
بهره‌مندی از صنعت ۴، دقت پیش‌بینی قیمت نهاده را تا ۹۷% افزایش می‌دهد.
بهره‌مندی از فناوری‌های صنعت۴، تولید گازهای گلخانه‌ای را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.

راهکارهای فناپ زیرساخت

اینترنت اشیا

راهکارهای اینترنت اشیا فناپ زیرساخت، به پشتوانه نیروهای انسانی کارآزموده، طراحی و پیاده‌سازی شده‌اند، امکان شخصی‌سازی با نیازهای گوناگون صاحبان صنایع را دارند.

راهکار مدیریت جامع سازمانی ERP

«فنارپی»، بر مبنای تجارب برتر بین‌المللی و پوشش‌دهی قوانین کسب و کار در ایران توسعه یافته است و به تسهیل تصمیم‌سازی و مدیریت عملکرد، در سازمان‌های بزرگ و متوسط کمک می‌کند.

پلاک‌خوان

سامانه پلاک‌خوان فناپ زیرساخت با نام تجاری «به‌خوان»، محصولی است که تمامی خدمات کنترل و مدیریت تردد خودروها و همچنین ثبت انواع تخلف بر مبنای تشخیص پلاک خودرو را ارائه می‌دهد.

یکپارچه‌سازی زیرساخت

فناپ زیرساخت با پیشینه طولانی در پروژه‌های مقیاس بزرگ صنعتی خدمات و راهکارهای یکپارچه و متنوعی را در این حوزه به صاحبان صنایع و کسب‌وکارها ارائه می‌دهد.

لیوینگ لب

لیوینگ لب فناپ زیرساخت یک زیست بوم برای آزمودن، توسعه دادن و تکامل محصولات درفرایند تجاری‌سازی است که از پرورش ايده‌ها تا رسيدن به محصول اوليه را در بر می‌گیرد.

هوش مصنوعی

راهکارهای متنوع هوش مصنوعی فناپ زیرساخت در زمینه سنجش از دور، نظارت تصویری صنعتی هوشمند و لباس‌های پوشیدنی بهره‌وری و ایمنی را در فضاهای صنعتی افزایش می‌دهد.

مزایای آغاز سفر دیجیتال برای صنایع معدنی

بهره‌گیری از فناوری دیجیتالی برای مدیریت بهتر
بهره‌گیری از فناوری دیجیتالی برای مدیریت بهتر
ارائه اطلاعات لحظه به لحظه از آخرین وضعیت تولید، انبار، فروش و ... امکان بهینه‌سازی ۱۰ تا ۲۰ درصدی مدیریت معادن را با رویکرد کاهش اتلاف منابع مهیا می‌کند
یکپارچه‌سازی داده‌ها
یکپارچه‌سازی داده‌ها
فناوری می‌تواند با یکپارچه‌سازی داده‌ها و خودکارسازی فرایندها، موجب بهبود مدیریت و افزایش بهره‌وری ۲۰ تا ۳۰ درصدی در تصمیم‌گیری‌های سیستماتیک شود
یکپارچه‌سازی فرایندهای معدنی
یکپارچه‌سازی فرایندهای معدنی
بکارگیری زیرساخت‌های فناورانه نظیر هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، رایانش ابری و ERP با هدف یکپارچه‌سازی و بهینه‌سازی، ظرفیت بهینه‌سازی بیشتر از 50 درصد را دارد

فنارپی، ERP فناپ زیرساخت برای تحول دیجیتال صنایع معدنی

راهکارهای فنارپی هم اکنون در پنج استان کرمان، خراسان جنوبی، سمنان، همدان و تهران و در بیش از ۱۰ نقطه استقرار مختلف مورد بهره‌برداری قرار گرفته و با ایجاد بستری چابک و نوآورانه، پویایی و انعطاف پذیری را برای معادن، کارخانه‌ها، سازمان‌ها بزرگ و دانشگاه ایجاد کرده است.

پخش ویدیو

بـرای دانلـود کاتـالـوگ کلیک کنیـد