داور نظری در گفت‌وگو با اکو ایران تشریح کرد:

پیش‌نیازهای هوشمندسازی صنایع معدنی و فلزی

هوشمند سازی صنایع معدنی و فلزی

فناوری می‌تواند در یک صنعت تحولی بن‌افکنانه ایجاد کند اما سوال اینجاست که آیا فقط فناوری برای این تحول کافی است یا عوامل دیگری هم لازم است؟

داور نظری، جانشین مدیرعامل فناپ زیرساخت در توسعه و فناوری در گفت‌وگو با اکو ایران، با بیان این مطلب به تشریح پیش‌نیازهای هوشمندسازی صنایع معدنی و فلزی پرداخت و گفت: در کنار فناوری‌های تحول آفرین مثل اینترنت اشیا، رایانش ابری و… استراتژی‌های سازمان باید از تحول دیجیتال پشتیبانی کند، در همین راستا رهبری تحول، فرهنگ سازمانی نوآور، آمادگی مشتریان و ذی‌نفعان برای پذیرش این تغییرات و فناوری‌ها  بسیار تعیین کننده هستند.

وی افزود: ما با یک تصویر و با یک معماری در حوزه‌ صنعت چهار روبرو نیستیم بلکه مجموعه‌ای از معماری‌ها را برای یک صنعت نیاز داریم، به دیگر سخن معماری‌های ترکیبی با پلتفرم‌های ترکیبی در معماری صنعت چهار راهگشا هستند و پلتفرم اینترنت اشیا، پلتفرم رایانش ابری، پلتفرم برنامه‌ریزی منابع سازمانی و هوش مصنوعی باید با همدیگر یکپارچه بشوند.

جانشین مدیرعامل فناپ زیرساخت در توسعه و فناوری تصریح کرد: افزون بر پلتفرم‌ها و معماری‌ها به ترکیبی از فناوری اطلاعات و فناوری عملیاتی در صنعت خود نیاز داریم. در صنعت سوم فناوری عملیاتی شکل گرفته ولی وقتی فناوری اطلاعات اضافه می‌شود اینها با در یک لبه با همدیگر تعامل کنند الان در صنعت ما لایه کنترل‌گرهای منطقی برنامه‌پذیر به رابط انسان و ماشین متصل شده وقتی که می‌خواد این به اینترنت اشیا یا هوش مصنوعی یا پلتفرم برنامه‌ریزی منابع سازمانی متصل بشود نیاز داریم که این معماری را با همدیگرترکیب کنیم.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار اوکوایران که « پذیرش فناوری بویژه در بخش معدنی که ما شاهد حاکمیت یک نگاه سنتی هستیم برای مدیران سخت است، چه راهکاری در این زمینه هست؟» ابراز داشت: دیویس که مدل پذیرش فناوری TAM را ارائه کرد، ماهیت مقاومت در سازمان را تشریح کرده و می‌گوید پذیرش فناوری در یک صنعت یا برمبنای سهولت در استفاده است یا بر پایه سودمندی، اگر بخواهیم سهولت در استفاده را مدنظر قرار بدهیم این فقط با فناوری‌هایی که وارد صنعت می‌کنیم این امکان وجود دارد، این فناوری‌ها باید معماری انطباق‌پذیر داشته باشند به موضوع امنیت و حریم خصوصی توجه بکنیم، قابل اعتماد بودن و آزمایش‌پذیر بودن آنها را در نظر بگیریم.

نظری افزود: آنجا که دویس می‌گوید هرچه سهولت بکارگیری فناوری بیشتر باشد ضریب پذیرش بالا می‌رود، عوامل سازمانی، محیطی و فردی تعیین کننده هستند؛ تجارب قبلی افراد سازمان در مقابل فناوری بسیار مهم است اگر تجربه منفی داشته باشند حتما مقاومت می‌کنند، یا واحدی که می‌خواهد تحول دیجیتال را پیدا کند مهم است که خوشنام باشد.
این گفت‌وگو را بصورت کامل در ویدئوی زیر تماشا کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *