با رشد روزافزون بهره‌گیری از علوم شناختی در کسب‌وکارها بررسی می‌کنیم

پرطرفدارترین ابزارهای فناوری‌های شناختی

ابزارهای کاربردی فناوری‌های شناختی

فناوری‌های شناختی، به‌عنوان محوری‌ترین ابزار در پیشرفت کسب‌وکارهای امروزی، به‌سرعت در حال نفوذ به صنایع مختلف هستند. بررسی‌های مختلف حاکی از آن است که یادگیری ماشین، رباتیک و شبکه‌های عصبی، سه ابزاری هستند که تا به امروز بیشترین سهم را از بازار فناوری‌های شناختی داشته‌اند.

دو مطالعه مستقل از شرکت‌های آی‌بی‌ام (IBM) و دیلویت (Deloitte) پیش‌بینی کرده‌ بودند که تا سال 1398 ارزش بازار فناوری‌های شناختی به محدوده قابل توجه 11 تا 12 میلیارد دلار برسد. جالب‌ اینکه تخمین این دو شرکت فناوری بسیار به واقعیت نزدیک بود و بازار فناوری‌های شناختی در سال 1398 به اعدادی نزدیک به این پیش‌بینی رسید. بر اساس گزارش موسسه تحقیقات بازار AMR (Allied Market Research) پیش‌بینی می‌شود تا سال 1405، ارزش این بازار به بیش از 88 میلیارد دلار برسد. علاوه‌براین، ترکیب ابزارهای فناوری‌های شناختی و ابزارهای هوش مصنوعی تا پایان سال 1401، قدرت بازاری در حدود 77 میلیارد دلار خواهند داشت (ابزارهای فناوری‌های شناختی و هوش مصنوعی دو حوزه درهم تنیده اما مجزا از یکدیگرند). در میان این ابزارها، فناوری‌های مجهز به یادگیری ماشین، رباتیک و شبکه‌های عصبی بیشترین سهم را از بازار داشته‌اند.

 

سه رویکرد اصلی در استفاده از ابزارهای فناوری‌های شناختی

در برخی سازمان‌ها، فناوری شناختی ابزاری برای سرعت‌بخشیدن به فرایند‌های خلاقانه و ایده‌آفرینی در تولید محصولات جدید است. از این طریق، آن‌ها به دنبال بازارهای گسترده‌تر و مشتری‌های جدید‌ترند. برخی دیگر، این فناوری‌ها را ابزاری برای ایجاد بهبود در خدمات، کالاهای موجود و حفظ مشتریان کنونی می‌دانند. بعضی‌ها نیز به‌دنبال ساخت پلتفرم‌های فناوریِ قوی‌تر برای ارائه راه‌حل‌های کاربردی و پیشنهاد آن‌ها به مشتریان خود هستند.

 

تغییر مدل کسب‌وکار

کسب‌وکارهای جدید از ابزارهای فناوری‌های شناختی، برای افزایش سهم خود از بازار و درآمدزایی بیشتر استفاده می‌کنند. در این شیوه از بهره‌برداری، نوآوری اصلی‌ترین مؤلفه‌‌ فناوری‌های شناختی است. علت اصلی رشد نفوذ ابزارهای فناوری در صنایع، حرکت آن‌ها برلبه‌های پیشرفت و ایده‌پردازی بدون وقفه است. در این میان، محاسبات شناختی متغیرترین و نوآورترین فناوری یک دهه گذشته بوده است. بنابراین، هر صنعتی که نوآوری را در کانون برنامه‌ریزی توسعه خود قرار داده است، باید ابتدا چارچوبی تعریف کند که در آن نوآوری صنعت با رویکردهای جدید در محاسبات شناختی آمیخته شود.

 

پلتفرم‌های توسعه

بیشتر شرکت‌ها به پلتفرم‌هایی نیاز دارند که امکان همکاری باز با یک جامعه قابل‌توجه از توسعه‌دهندگان را فراهم می‌کند. وظیفه اصلی این پلتفرم‌ها تسریع فرایندهای تولید و تعریف محصولات شرکت‌هاست. نیاز به تصمیم‌گیری جمعی در بازه‌های زمانی کوتاه، اصلی‌ترین دلیل در طراحی این پلتفرم‌هاست. محاسبات شناختی این پتانسیل را دارد که با ارائه پاسخ‌های خودکار و مبتنی بر شواهد و نتایج، شیوه درست انجام کار، چگونگی ادغام عقاید و شبیه‌سازی انواعِ سناریوهای مبتنی بر این اطلاعات را تعریف ‌کنند.

 

پیشنهاد‌های PaaS (پلتفرم به‌عنوان خدمت)

ابزارهای فناوری‌های شناختی این امکان را ایجاد می‌کنند که مدل‌های اولیه از محصولات چنان طراحی شوند که با خصوصیات مشتریان و بازارهای جدید انطباق یابند. از این طریق، به‌روزرسانی‌ها سریع‌تر انجام می‌شود و شرکت‌ها می‌توانند، از طریق پلتفرم‌های شناختی محور، ارتباط عمیق‌تری با مشتری برقرار کنند.

 

بازار ابزارهای ابزارهای فناوری‌های شناختی بر اساس نرخ استفاده از آن‌ها در صنایع

محاسبات شناختی حوزه گسترده‌ای از علوم رایانه است که عملکردهای مغز انسان را با استفاده از ابزارهایی مانند پردازش زبان طبیعی، داده‌کاوی، یادگیری ماشین و تشخیص الگو تقلید می‌کند. هرکدام از این ابزارها جایگاه ویژه‌ای در طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر محاسبات شناختی دارند.
میزان سرمایه‌گذاری صنایع مختلف روی این ابزارها، معیار خوبی در تشخیص اهمیت آن‌ها در پیاده‌سازی راه‌حل‌های مبتنی بر محاسبات شناختی است. از این جنبه «یادگیری ماشین» پرتقاضاترین محصول در میان ابزارهای فناوری‌های شناختی است و پس از آن بینایی ماشین و رباتیک قرار دارند.

فناپ زیرساخت با تکیه بر فناوری‌های شناختی و با استفاده از ابزارهای همچون یادگیری ماشین و رباتیک در محصولات خود، راهکارهای فناورانه‌ای برای ندیریت موثرتر و بهبود بهره‌وری ارائه می‌کند. با ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *