همه بازيگران صنعت هوشمند زير چتر «لیوینگ لب»

لیوینگ لب بستر رابطه پایدار دانشگاه و صنعت

اكوسیستم نوآوری در صنعت هوشمند تنها به دو بازیگر به‌نام صنعت و دانشگاه محدود نمی‌شود بلكه شش بازیگر و ذی‌نفع مشاركت‌جو دارد كه همه این بازیگران باید با راه‌اندازی نهادی به نام «لیوینگ لب» (Living Lab) دور یك میز و با مشاركت جمعی، مسائل كنونی صنعت را حل كنند.

 

داور نظری، قائم مقام و مدیر دپارتمان صنعت هوشمند فناپ زیرساخت در سمپوزیوم توسعه همكاری‌های صنعت مس و دانشگاه كه در محل مجتمع مس سرچشمه برگزار شد. با بیان این مطلب تصریح کرد: بخش صنعت هوشمند در فناپ زیرساخت، همكاری با استارتاپ‌ها، دانشگاه خاتم و همچنین صنایع معدن و نفت را در برنامه راهبردی خود تعریف کرده‌است.

وی افزود: اگر روابط گذشته صنعت و دانشگاه از كارایی لازم برای حل مسائل صنعت برخوردار نبوده، شایسته است از رویکردهای گذشته نظیر «تعریف پروژه پژوهشی و انعقاد قرارداد پیمانكاری» عبور كنیم چراكه شان دانشگاه، پیمانكاری برای صنعت نیست.

شش بازیگر اکوسیستم صنعت هوشمند

نظری ابراز داشت: جمع‌بندی بخش تحول دیجیتال ما این است كه اكوسیستم نوآوری در صنعت هوشمند تنها به دو بازیگر به‌نام صنعت و دانشگاه محدود نمی‌شود بلكه ٦ بازیگر و ذی‌نفع مشاركت‌جو دارد كه همه این بازیگران باید با تاسیس نهادی به نام «لیوینگ لب» دور یك میز و با مشاركت جمعی، مسائل كنونی صنعت را حل كنند.

مدیر دپارتمان صنعت هوشمند فناپ زیرساخت ادامه داد: شش بازیگر اصلی لیوینگ لب عبارتند از: صنعت در قامت بهره‌بردار، دانشگاه به‌عنوان همراه در پژوهش‌های بنیادی، شركت فناور محور همچون فناپ زیرساخت در نقش تامین كننده پلتفرم‌های رایانش ابری، اینترنت اشیا و راهكار سازمانی، شتاب‌دهنده و سرمایه‌گذار نوآوری، استارتاپ‌ها و شركت‌های نوآور، نهاد متولی مدیریت لیوینگ لب.

وی بازگو کرد: این شش ذی‌نفع باید در گروه‌های كانونی و اتاق‌های حل مسئله با استفاده از ابزارهای نوین عارضه‌یابی در صنعت كوشش كنند. این سازوکار در كشورهای پیشرفته آزموده و اجرایی شده است.

نظری ابراز داشت: لیوینگ‌لب‌ها ابزار تحقق صنعت چهارم و كاهش‌دهنده ریسك ورودِ تكنولوژی‌های صنعت چهارم به كارخانه‌های هوشمند هستند از همین رو مورد توجه شركت‌هایی نظیر سامسونگ، نوكیا و بی‌ام‌و قرار گرفته و در كشورهای آلمان، بلژیك، اسپانیا، كانادا و كره‌جنوبی جایگاه پیدا کرده‌اند.

لیوینگ لب بستر رابطه پایدار دانشگاه و صنعت

قائم مقام فناپ زیرساخت تاکید کرد: اگر در برقراری رابطه اصولی و پایدار میان صنعت و دانشگاه موفق نبوده‌ایم و از یکسو صنعت از كیفیت پژوهش دانشگاه گلایه دارد و از سوی دیگر دانشگاه كارهایی كه صنعت تعریف می‌كند را دریافت نمی‌کند، تنها به این دلیل است كه از اول قرار نبوده است صنعت و دانشگاه در موضوعات كاربردی (و نه پژوهش‌های بنیادی) رابطه مستقیم داشته باشند و نقش اكوسیستم و سایر بازیگران ارزش‌آفرین در این ارتباطات نادیده گرفته شده است.

نظری در پایان تصریج کرد: هنوز دیر نشده است، پیشنهاد ما به مجتمع مس سرچشمه برای هوشمندسازی صنعت مس، فراخوانی همه بازیگران زیر چتر لیوینگ لب است و البته شركت فناپ زیرساخت به‌عنوان تنها دارنده پلتفرم‌های سه گانه ضروری در لیوینگ لب، می‌تواند نقشی تسهیل‌گر در روابط بین ذی‌نفعان ایفا کند.