امیرارسلان صفری‌مقدم، مدیر تحلیل و توسعه فنارپی:

پیاده‌سازی موفق راهکار جامع سازمانی نیازمند بلوغ فرایندی سازمان است

آیین آغاز استقرار راهکار جامع سازمانی فنارپی در هلدینگ راهبران

امیر ارسالان صفری مقدم فنارپی

آیین آغاز استقرار راهکار جامع سازمانی فنارپی در مجموعه شرکت‌های هلدینگ راهبران (فکور صنعت امروز سوم اسفند در سالن ماهور هتل سیمرغ تهران برگزار شد.

داور نظری جانشین مدیرعامل فناپ زیرساخت، در این نشست با بیان اینکه حوزه معدن نسبت به صنایع دیگر تمایل کمتری برای ورود به حوزه دیجیتال نشان داده است، اقدام مجموعه راهبران برای بهره‌گیری از فناوری‌های نوپدید و حرکت به سوی هوشمندسازی را ستودنی دانست و ابراز داشت:  تجربه نشان می‌دهد در پیاده‌سازی این سیستم‌های مبتنی بر فناوری، مقاومت‌هایی در سازمان هست، اینقدر مقاومت هست که دستیابی به اهداف وارد چالش می‌شود.

داور نظری فناپ زیرساخت
داور نظری، جانشین مدیرعامل فناپ زیرساخت

وی در ریشه‌یابی این مقاومت تصریح کرد: وقتی همه افراد با تجهیزات شخصی هوشمند همچون تلفن همراه تا تلویزیون هوشمند و… کار می‌کنند، سوال اینجاست که چرا دربرابر فناوری ایستادگی می‌کنند و ریشه این مقاومت کجاست؟ در سازمان‌ها فرایندها به‌روش نیست و ما خود را ملزم به آن نمی‌دانیم، مثلا هر مدیر تازه واردی را مختار می‌کنیم که سیستم خودش را پی‌ریزی کند که لزوما با بخش‌های دیگر همخوان و هماهنگ نیست، راهکار جامع سازمانی به هسته سخت عادات کارکنان برخورد می‌کند.

جانشین مدیرعامل فناپ زیرساخت ادامه داد: مقاومت‌ها در ۴ دسته شناسایی شده‌اند: مقاومت فردی، سازمانی، سوم محیطی و مقاومت فنی که به فناوری برمی‌گردد. ما باید برای هریک از این مقاومت‌ها برنامه داشته باشیم، استقرار سیستم نیازمند زمینه‌سازی ذهنی و فرهنگی و زیرساخت‌های فنی است.

علی هراتیان و جواد داوری
جواد داوری عضو هیئت مدیره و رییس کمیته راهبردی (سمت راست) و علی هراتیان مدیرعامل هلدینگ راهبران

علی هراتیان مدیرعامل هلدینگ راهبران هم ابراز داشت: برای توسعه نیازمند تجهیز ابزار هستیم، باید خودمان را آماده یک دوره پرفشار انتقال سیستم و نوسازی ساختاری کنیم. امیدوارم با پیاده‌سازی فنارپی به اهداف بنیادین هوشمندسازی برسیم.

در ادامه جواد داوری عضو هیئت مدیره و رییس کمیته راهبردی هلدینگ راهبران گفت: پیاده‌سازی راهکار جامع سازمانی در هلدینگ با پیاده‌سازی آن در شرکت متفاوت است، در شرکت نیروی انسانی بسیار مهم است، ساختار و گردش فرایند و دارایی هست اما نیروی انسانی از دارایی مهم‌تر است.

وی افزود: هلدینگ مبتنی بر افراد نیست و مهم‌ترین وجه هلدینگ، ساختار است. یکی از اجزای اصلی ساختاری هلدینگ که خیلی از مسئولیت‌ها را برعهده می‌گیرد، راهکارهای جامع سازمانی است که زیرساخت مکانیزه کردن، یکپارچگی و همگرایی، نظارت و پایش و در نهایت هوشمندسازی را فراهم می‌کند، بنابراین چاره‌ای جز بکارگیری این سیستم‌ها نداریم.

 

امیر ارسلان صفری مقدم
امیر ارسلان صفری‌مقدم، مدیر تحلیل و توسعه بازار راهکارهای جامع اطلاعاتی فناپ زیرساخت

امیرارسلان صفری‌مقدم، مدیر تحلیل و توسعه بازار راهکارهای جامع اطلاعاتی فناپ زیرساخت با بیان اینکه در تولید راهکار جامع سازمانی فنارپی از تلفیق به‌روش‌ها و نیازمندی‌های بومی برای توسعه محصول استفاده کرده‌ایم، درباره الزامات پیاده‌سازی موفق راهکارهای جامع‌سازمانی گفت: یکی از پیش‌زمینه‌های مهم موفقیت در پیاده‌سازی راهکارهای جامع‌سازمانی بلوغ فرایندی سازمان است، افزون بر آن استانداردسازی اقلام و تجهیزات و ماشین‌آلات ساختار سازمانی و همچنین ساختار حساب بسیار تعیین کننده است.

وی افزود: ما در میدکو ۴۰ نقطه استقراری داریم تلاش کردیم روند پیاده‌سازی کاملا هماهنگ در تمام سطوح پیش برود تا داده‌ها بصورت یکپارچه بدست بیاید.

علی قرائی
علی قرائی

علی قرائی مشاور مرکز تحقیقات فناپ، در این نشست ابراز داشت: گزارش شرکت پانوراما که هرسال نرخ پذیرش راهکارهای جامع سازمانی را بررسی و گزارش می‌کند، فقط ۲ درصد از معادن دنیا به سمت پیاده‌سازی راهکارهای جامع سازمانی رفته‌اند مقاومت کارکنان با سهم ۸۲  درصدی و عدم حمایت مدیران ارشد مهم‌ترین دلایل این نرخ پایین ارزیابی شده است.

قرائی در تبیین دلایل شناسایی شده شکست پروژه‌های راهکارهای جامع سازمانی ایرانی ابراز داشت: عدم ثبات مدیریت و زمانبر بودن پیاده‌سازی، انتظار مدیران برای زودبادهی پروژه، بروکراسی و نظام منسوخ برای تحلیل و استقرار فرایندها، بکارگیری راهکارهای خارجی بدون تطبیق آنها با نیازهای داخلی، چالش استانداردسازی اقلام و فقدان یک سیستم یکپارچه پوشش‌دهنده گروه‌های گسترده اقلام از جمله دلایل شکست در پیاده‌سازی و بکارگیری پروژه‌های راهکارهای جامع سازمانی ایرانی هستند.

وی تاکید کرد: پیاده‌سازی تصمیم دوطرفه از سوی پذیرنده و ارائه‌کننده است و نیازمند یک تعامل سازنده و پیوسته و پایدار است.

عادل حاتمی، استاد تجارت و مدیریت دانشگاه لستر انگلستان هم به دعوت فناپ زیرساخت بصورت آنلاین در این نشست حضور داشت، از روندهای رایج در مناسبات مدیریت و تجارت دنیا، دگرگونی پارادایم‌ها، ساختارها و چالش‌ها گفت و هچنین چشم‌اندازی از آینده و الزامات تحول دیدگاه‌ها و نوسازی ساختارها برای همراهی با روندها ارائه کرد.

حاتمی با ارائه نمونه‌هایی از به‌روش‌های شرکت‌های پیش‌رو همچون تسلا، نتفلیکس و مایکروسافت و..‌ در بهره‌گیری از فناوری‌های نو بویژه هوش‌مصنوعی و یادگیری ماشین، بر لزوم پیگیری و الگوبرداری روندها تاکید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *