صنایع مختلف در مدیریت و تحلیل دادهها با چالشهای متعددی روبرو هستند و هرچه این صنایع توسعه یافتهتر باشند، تنوع و عمق این چالشها بیشتر میشوند. ابزارهای فناوریاطلاعات در مدیریت بهینه و حلکردن بسیاری از آنها به صنایع کمک میکنند ولی بهرهگیری از این ابزارها، نیازمند یک زیرساخت یکپارچه فناورانه برای اتصال اجزای مختلف پیکره سازمانی به یکدیگر است.
در دنیای پویا و پیچیده صنعت و فناوری امروز، دادهها از گرانبهاترین داراییهای هر سازمان محسوب میشوند. سازمانها با جمعآوری، ذخیرهسازی و مدیریت دادهها، به قدرت تبدیل اطلاعات به دانش و در نهایت توانمندی اخذ و اجرای تصمیمات هوشمندانه دست پیدا میکنند. این نوع فرایند تحلیل داده و استفاده از آن بعنوان ابزار، در بستر کلانداده (Big Data) معنی پیدا میکند.
کلاندادهها در واقعیت، از مجموعهای از دادههای حجیم و پیچیده تشکیل شدهاند که از منابع مختلفی مانند حسگرها، دستگاههای متصل به اینترنت و سایر منابع تولید میشوند. این دادههای عظیم اگر در بستر نرمافزارهای مختلف که از لحاظ فناوری پیادهسازی، معماری نرم افزار، فُرمت اطلاعات ذخیره شده، منابع ذخیرهسازی و بسیاری از جنبههای دیگر با هم تفاوت دارند، در قالبهای جزیرهای و مجزا جمعآوری شوند، امکان تحلیل وسیع و استخراج بینش مورد نیاز از آنها وجود نخواهد داشت. در چنین شرایطی است مفهوم یکپارچهسازی دادهها و تحلیل اطلاعات به دست آمده از کلاندادهها بعنوان رویکردی اساسی در صنعت با تکیه بر فناوریهایی مانند اینترنت اشیا (IoT) و هوش مصنوعی (AI) مطرح میشود. این رویکرد برای تجمیع دادههای جزیرهای و سیلویی که در سازمانها وجود دارند، راهکارهایی ارائه میدهد تا دادهها یکپارچهسازی شده و با نگاهی جامع از بعد مدیریت دادهها ذخیرهسازی و تحلیل شوند.
وی ادامه داد: در زمینه حملونقل نیز سیستمهایی چون کنترل موقعیت خودرو از راه دور (AVL)، همچنین کنترل تردد و مدیریت ناوگان میتوانند نقش بسزایی در ایمنی، مدیریت منابع، محیط زیست و کنترل شرایط جابجایی محصول داشته باشند.
ابدالی با بیان اینکه تمام این راهکارها برپایه فناوری اطلاعات عمل میکنند، تصریح کرد: همه اینها برای عملکرد مطلوب نیازمند بستر مناسب برای انتقال، جمعآوری داده و پردازش هستند.