در پیشکنگره ملی زیستبوم سلامت دیجیتالی که دیروز در دانشگاه خاتم برگزار شد، سیدمهدی حسینی، مدیرارشد سلامت هوشمند فناپ زیرساخت درباره نقشه راه و چالشهای سلامت دیجیتالی با رویکرد اپراتور سلامت هوشمند سخنرانی کرد.
سید مهدی حسینی گفت: تحول دیجیتال سلامت مستلزم یک پارادایم شیفت یا تغییر مدل ذهنی در مدل کسبوکاری است تا با کمترین هزینه بالاترین کیفیت خدمات مقیاسپذیر ارائه بشود همراه با ارزش آفرینی برای تمام ذینفعان حوزه سلامت. رویکرد پلتفرمی مبتنی بر اکوسیستم از الزامات تامین کننده این شرایط است.
وی افزود: در دنیای کنونی کسبوکارها یا باید اکوسیستم بوجود بیاورند و رهبر آن بشوند یا در زنجیره ارزش یک اکوسیستم فعالیت کنند.
حسینی در تشریح نقشهراه سلامت دیجیتالی ابراز داشت: نخستین گام سنجش آمادگی و قابلیت بلوغ سازمانی است در ادامه سطح و دامنه دیجیتالی شدن باید مشخص بشود و پس از روش شناسی و آموزش اولیه در گام بعدی باید یک دفتر ویژه تحول دیجیتال ایجاد کنیم که کمیتههای مشترک زیر آن فعالیت کنند.
مدیرارشد سلامت هوشمند فناپ زیرساخت تاکید کرد: لازم است یک گروه برای حکمرانی تشکیل بشود که با کمک مشاوران خبره و متخصص این حوزه و شرکتهای بزرگ حوزه فناوری اطلاعات، سند راهبردی یا نقشه راه کار را تدوین و جهتگیری اقدامات را در زمینه مطالعات و فرهنگسازی و پیادهسازی را روشن کند.
مجید قاسمی رئیس شورای سیاستگذاری این کنگره و رئیس هیئت مدیره انجمن مدیریت ایران به تشریح زیست بوم سلامت دیجیتالی پرداخت و تصریح کرد: سلامت دیجیتال، حوزهای از دانش و عمل است که به توسعه و استفاده از فناوریهای دیجیتالی برای بهبود سلامت مربوط میشود. سلامت دیجیتالی باید بخشی جداییناپذیر از اولویتهای حوزه سلامت باشد و به نحوی اخلاقی، ایمن، مطمئن، قابل اعتماد، عادلانه و پایدار، مردم را منتفع کند.
رییس دانشگاه خاتم ضمن برشمردن مزایای فناوری سلامت دیجیتالی، با ارائه آماری ارزش بازار سلامت دیجیتال را در سال 2024 حدود 172 میلیارد دلار پیشبینی کرد.
در این کنگره همچنین دو نشست تخصصی برگزار شد در نشست «حکمرانی در زیست بوم سلامت»، که به ریاست سجاد مخبر، مدیرعامل هلدینگ نسیم سلامت پاسارگاد برپا شد، سید رضا مظهری مدیرکل مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت از «چشمانداز سلامت دیجیتال در برنامه پنج ساله هفتم» گفت و محمود جراحی عضو شورای راهبردی تهران هوشمند «الزامات و پیش نیازهای سلامت دیجیتالی» را تشریح کرد.
جراحی به پیشرفت فناوریهای نوپدید و ظهور هوش مصنوعی در همه عرصهها، اشاره کرد و تاکید کرد هوش مصنوعی مفهوم و پدیده جدیدی نیست و کاری هم که میکند، این است که قدرت انسان را بالا میبرد؛ نه اینکه جایگزین او شود.
وی تصریح کرد: ما زمانی میتوانیم چشماندازهای پیش روی کشور را محقق کنیم که بتوانیم برای عموم، خدمات باکیفیت و کمهزینه را برای کالاها و خدماتی مانند تحصیل، خودرو، اینترنت، تغذیه سالم، مسکن، تسهیلات مالی، درمان، مخابرات و …. فراهم کنیم.
جراحی تاکید کرد: پیشنیاز کاربردی کردن هوش مصنوعی در صنعت بهداشت و درمان صنعتیسازی و کارآیی هوش مصنوعی در گرو ایجاد یک تحول در این حوزه است. خوراک اصلی هوش مصنوعی تگدیتا (دادههای دستهبندی شده) است؛ چیزی که ما در کشورمان در آن دچار ضعف هستیم و این در حالی است که اطلاعات در همه حوزهها، بسیار زیاد است اما آنگونه که ضروری است، دستهبندی نشده است.
عنوان نشست دوم «توانایی قابلیتها و امکانات فناورانه پیش رو» با ریاست حامد ساجدی رئیس هیئت مدیره شرکت طنین پرداز پاسارگاد بود که در آن مهدی خدادادی، رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نظام صنفی به بررسی چالشها و فرصتهاي رگولاتوری _ اپراتوری سلامت دیجیتال در ایران پرداخت و رسول سرائیان مشاور ارشد تدوین استراتژی و تحول دیجیتال، مدرس دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر از «هوش مصنوعی مولد و نقش آن در چالشها و روندهاي صنعت بهداشت و درمان گفت و علی ماهر استادیار مدیریت خدمات بهداشت و درمان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به کاربرد هوش مصنوعی در سلامت پرداخت.
پیشکنگره ملی زیستبوم سلامت دیجیتالی را فناپ زیرساخت و انجمن مدیریت با همکاری دانشگاه خاتم و هلدینگ نسیمسلامت برگزار کردند.