در سیزدهمین دوره جایزه ملی مدیریت مالی ایران که امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، فناپ زیرساخت تندیس و لوح افتخار سهستاره مدیریت مالی را دریافت کرد.
این رویداد را انجمن مدیریت مالی ایران با هدف، حمایت از مدیریت مالی حرفهای در مسیر دستیابی به جایگاه واقعی در شرکتها و سازمانها، تعریف راهبردی از مدیریت مالی و اقتصادی سازمان در راستای دستیابی به اهداف استراتژیک، تشویق و ترغیب شرکتها برای انجام خود ارزیابی و شناخت نقاط قوت و ضعف و زمینههای بهبود، معرفی و قدردانی از شرکتها و سازمانهای برتر در حوزه مالی، ایجاد فضای رقابتی مناسب و حرفهای میان شرکتها و سازمانهای ایرانی و فراهم نمودن امکان تبادل تجربیات موفق مدیران مالی برگزار میکند.
طراحی مدل جایزه ملی مدیریت مالی ایران را استادان و متخصصان خبره برپایه مدلهای مطرح دنیا انجام دادهاند و این جایزه در سه سطح تندیس، تقدیرنامه و گواهینامه طرح ریزی شده است. در این مدل، ارزیابی حوزه مالی و اقتصادی سازمانها و شرکتها با استفاده از معیارها و شاخصهای تخصصی مالی و حسابداری انجام میپذیرد. همچنین برای ارزیابی هر چه دقیقتر و تحصصیتر، با توجه به حوزه فعالیت متقاضی (تولیدی، بازرگانی، خدماتی، بانک و …) معیارهای تخصصی آن حوزه تدوین شده که این معیارها و شاخصها برای سطوح مختلف جایزه (تندیس، تقدیرنامه و گواهینامه) متفاوت است که با توجه به اهمیت و ارزش هر معیار در عملکرد سازمان، امتیاز خاصی برای آن معیار در نظر گرفته شده است.
چالشها و راهکارهایی برای بهبود شرایط اقتصادی
پیش از اهدای جوایز مدیریت مالی، مجید قاسمی، رییس انجمن مدیریت مالی و مدیرعامل بانک پاسارگاد، مجید عشقی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و موسی شهبازی، معاون اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس سخنرانی کردند.
مجید قاسمی رییس انجمن مدیریت مالی ایران ضمن بیان برخی چالشهای اقتصادی بر لزوم تغییر برخی رویکردها تاکید کرد و در این باره گفت: مسئله بنگاههای کوچک باید در دل بنگاههای بزرگ حل بشود. مثلا در میدکو ۱۲۰۰ تا ۱۷۰۰ بنگاه کوچک فعالیت میکنند نتیجه اینکه آنها بدون نیاز به منابع بانکی به کار خود ادامه میدهند. همین الان بنگاههای کوچک در ایتالیا مسئله سازند.
مجید عشقی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار بهرهمندی از فناوری را مزیت نسبی در رقابت اقتصادی دانست و ابراز داشت: متاسفانه دخالتهای دولت در امور مختلف اقتصادی از تولید تا قیمتگذاری کنشگران اقتصادی و صنعتی را بجای بهرهگیری از فناوری به سوی خام فروشی سوق میدهد.
وی در تبیین برخی اقدامات سازمان بورس در تقویت و اصلاح نظام اقتصادی اظهار داشت: ما تلاش کردهایم بازار سرمایه را تا جایی که میشود شفاف کنیم، که حس عدالت را در بازیگران تقویت و دقت در تصمیمگیری را افزایش بدهیم در این زمینه از هوش مصنوعی بهره میگیریم. در توسعه اکوسیستم تامین مالی شرکتهای دانشبنیان و خلاق حرکتهای خوبی انجام شده است.
بهرهمندی از فناوری مزیت نسبی در رقابت اقتصادی بشمار میآید، اما دخالتهای دولت در امور مختلف اقتصادی از تولید تا قیمتگذاری کنشگران اقتصادی و صنعتی را بجای بهرهگیری از فناوری به سوی خام فروشی سوق میدهد.
موسی شهبازی، معاون اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس هم ابراز داشت: شاخصهای اقتصادی نشان میدهد کیک اقتصاد ایران کوچک شده است، تحریم یکی از دلایل مهم این اتفاق است. اگر در روابط اقتصادی با دنیا ذینفعسازی کردهبودیم و کشورها در ایران سرمایهگذاری کرده بودند تحریم اینگونه گریبان اقتصاد ما را نمیگرفت.
گفتنی است این جایزه را محمدرضا رفیعی دیزجی، عضو هیئت مدیره و معاون مالی فناپ زیرساخت به نمایندگی از مهدی ایزدیار مدیرعامل دریافت کرد.