جایگاه صنایع معدنی ایران در بهرهگیری از فناوریهای نوپدید کجاست؟ چه چالشهایی در مسیر هوشمندسازی صنعت معدن وجود دارد؟ راهکارهای چیرگی بر این چالشها چیست؟ در میزگرد «ارزیابی جایگاه صنعت معدن ایران در انقلاب صنعتی چهارم» که به میزبانی این معدنشو برگزار شد، داور نظری، جانشین مدیرعامل فناپ زیرساخت در توسعه و فناوری، حسن رضا حیدری، مدیر عامل شرکت راهبر فرایند آریا و علی عابدی، مدیر عامل هلدینگ صنعتی و معدنی عطامتال درباره این پرسشها بحث کردند.
داور نظری، جانشین مدیرعامل فناپ زیرساخت در توسعه و فناوری با بیان اینکه فناوریهای نوپدید مدلهای کسبوکاری در دنیا را دگرگون کرده است تاکید کرد: این تحول بیشاز همه بر داده محوری استوار است در این میان صنعت معدن در بهرهگیری از این تکنولوژیهای تحول آفرین از صنایع دیگر عقبتر است.
وی افزود: با وجود این، شرکتهای پیشتاز معدنی در دنیا از هوشمصنوعی و تحلیل داده در بخش اکتشاف بهره میگیرند در حالیکه ما در ایران هنوز از نقشهها و دادههایی 50 سال پیش استفاده میکنیم که روسها پیش از انقلاب از ذخایر معدنی ما تهیهکرده بودند، درحالیکه ما میتوانیم با روش سنجش از دور و تحلیل تصاویر ماهوارهای و پهپادی این دادهها را بروزرسانی کنیم.
در ادامه حسن رضا حیدری، مدیر عامل شرکت راهبر فرایند آریا ابراز داشت: در خصوص انقلاب چهارم صنعتی باید گفت که صنایع معدنی از لحاظ اولویت در دنیا کمی عقبتر هستند اما خوشبختانه فاصله ما با انقلاب چهارم در دنیا در حوزه معادن به نسبت سایر صنایع زیاد نیست
علی عابدی، مدیر عامل هلدینگ صنعتی و معدنی عطامتال هم نبود زیرساختهای لازم را بزرگترین مشکل صنایع معدنی ایران برای ورود به انقلاب چهارم دانست از اینترنت پر سرعت بعنوان یک زیرساخت ابتدایی یاد کرد که در کشور فیلتر است.
ویدئوی کامل این میزگرد