فرهنگ سازمانی به مجموعه رفتارها، اعتقادات، ارزشها و تمایلاتی گفته میشود که هر سازمان را بعنوان واحدی منحصربفرد تشکیل میدهد. این فرهنگ، شکلدهنده رفتارها و تصمیمگیریهای افراد در سازمان است و نقش مهمی در شکلدهی به محیط کار و ارتباطات داخلی و خارجی سازمان ایفا میکند. فرهنگ سازمانی در استقرار سامانههای ERP بعنوان راهنمای عملی در تصمیمگیریها، ارتباطات و عملکردهای سازمان عمل میکند. ایجاد یک فرهنگ سازمانی مثبت و انطباق آن با اهداف و راهبردهای سازمان، بعنوان عاملی کلیدی در جهت رشد و پیشرفت سازمان مورد توجه قرار میگیرد.
گستردهشدن رقابت سازمانها و شركتها برای عرضه محصولات و خدمات خود، آنها را ناگزیر به پیوستن به بازارهای جهانی كرده است. یكی از ابزارهای مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات كه نقش مهمی در یكپارچگی اطلاعات در سازمان دارد و از شروط اصلی پیوستن به بازارهای جهانی است، سیستمهای برنامهریزی منابع سازمانی (ERP) است. ERP شامل یك نظام بهم پیوسته اطلاعاتی، مهندسی و مدیریتی است كه همه نیازهای یک سازمان را با نگرشی فرایندی (در جهت تحقق اهداف سازمان و یکپارچهسازی تمام عملیات) برآورده میكند. ERP با نگاهی متفاوت، روند فعالیتهای شركتها را از حالت وظیفهگرایی به فرایند محوری تغییر میدهد. فرهنگسازی در سازمان پیش از پیادهسازی سامانه ERP اهمیت کلیدی دارد.
جدا از اینکه امکان پیادهسازی موفق سامانه ERP در سازمان شما چقدر باشد، تا وقتی این سامانه و فرایند جدید در اختیار کاربران قرار نگیرد، به مزایای کاربردی آن پی نخواهید بُرد. معمولاً سیستم و روش جدید مورد پذیرش کاربران قرار نمیگیرد و این عدم پذیرش از دلایلی است که موجب عدم موفقیت پروژه خواهد شد. بنابراین سازمان شما برای تغییر روند پیشرفت فرایندها از سیستمهای جزیرهای یا سنتی قبلی به راهکار ERP نیازمند مدیریت دقیق در تغییر رویکرد و عملکرد است.