سومین اپیزود «در مسیر زیرساخت» با تمرکز بر ماموریت هوشمندسازی شعب بانک تولید و منتشر شده است.
شناسنامه اپیزود سوم
میزبان: سینا فراهانی از واحد برندینگ
میهمان: مهدی خدابنده از واحد تجهیز شعب
فنبوک: دلسا پزشکپور از واحد توسعه کسبوکار صنعت هوشمند
تازهها: مسعود صادقی از واحد برندینگ
مهاجران: فرهاد فومنی و آرش نجارپور از واحد ERP
فکت: کاظم کوکرم از واحد برندینگ
تدوین و صداگذاری: سینا فراهانی
مدیر مسئول: حمیدرضا حقپرست
روزگاری بود که محال بود به بانک برویم و در هر مراجعه شاهد بگومگوها و مشاجرههای جلو باجه نباشیم بر سر اثبات اینکه چه کسی نوبتش است و زودتر باید کارش راه بیفتد! همین شد که در عصر رواج بکارگیری ماشین چاپگر و تجهیزات رایانهای، یکی از نخستین سازمانهایی که بکارگیری سامانه نوبتدهی را در ارائه خدمات خود الزامی کرد، بانکها بودند. اینطور شد که ماشین در پایان آن دعواهای بیپایان نقطه گذاشت.
مشکل بعدی اما این بود که بعد از گرفتن شماره نوبت، باید روی صندلیهایی فلزی که پشت هم یا در کنار هم چیده شده مینشستیم. تجربه هم به ما ثابت کرده که هر جا صندلیهای شبیه به صندلیهای بانک را میبینیم، یعنی باید دست کم یکی دو ساعت منتظر باشیم و در فرایندی طاقتفرسا وقت خود را تلف کنیم. امروزه این چالش هم با رونق بانکداری اینترنتی تا حد زیادی برطرف شده است. حالا دیگر فقط برای کارهای اساسیتر مانند اخذ وام و دریافت ضمانتنامههای بانکی و … که فرایندهای اداریاش بصورت اینترنتی و با گوشی هوشمند یا رایانه قابل اجرا نیست بصورت حضوری به بانک میرویم. با این حال هنوز به نظر میرسد که بانکها میتوانند محیطهایی مشتریپسندتر و برای کارکنانشان جای جذابتری برای کار کردن باشند. این اتفاقی است که قرار است از مسیر «هوشمندسازی شعب بانک» رخ بدهد و ما را وارد عصر نوین بانکداری کند.
هوشمندسازی شعب بانک به زبان ساده
شعبهای را تصور کنید که صبح و عصر در ساعت مشخصی کرکرههایش با نظارت یک مسئول در شعبه مرکزی بالا و پایین میرود. نظارت تصویری بر همه بخشهای بانک بصورت از راه دور ممکن است و این چیزی است که امنیت بانک را برای مراجعان و کارکنان بطرز معناداری بالا میبرد. در میانه روز که تعداد مراجعان شعب هوشمند بانک بیشتر و دمای هوا تا حدودی بالاتر میرود، بطور هوشمند دستگاههای تهویه هوا و اکسیژنساز فعال میشود تا با تهویه دیاکسیدکربن ایجاد شده در هوا، به بهبود شرایط محیطی بانک و مطبوعترشدن فضا برای مشتریان و کارکنان کمک کند. میزان مصرف انرژی برق و گاز و همینطور میزان مصرف آب در شعب بطور لحظه به لحظه قابل کنترل است و به این ترتیب از بروز هر نوع خسارت احتمالی ناشی از اتصالی برق یا ترکیدن لولهها در ساعات بستهبودن شعبه پیشگیری میشود. از طرفی با مدیریت بهینه انرژی در فرایند هوشمندسازی شعب بانک، گامی به سوی کاهش سهم بانکها در تولید کربن و حرکت بسوی صفر خالص برداشته میشود و …
هوشمندسازی ساختمان شعب بانک اتفاقی است که طی سالهای آتی با شتاب بیشتری رخ خواهد داد و وزش باد تغییر برای بهینهسازی ارائه خدمات بانکی در شعبهها را بوضوح احساس خواهیم کرد.
در سومین اپیزود از پادکست «در مسیر زیرساخت» با مهدی خدابنده، مدیر ارشد پروژههای یکپارچگی زیرساخت مالی و بانکی گفتوگو کردهایم. میزبان پادکست، سینا فراهانی است و در این اپیزود با مهمان خود درباره ماموریت، چشمانداز و چالشهای هوشمندسازی شعب بانک بعنوان نمونهای در دنیای ساختمانهای هوشمند صحبت کرده و از او میپرسد «جذابترین سناریوی قابل پیلدهسازی در شعبه هوشمند یک بانک چیست؟»
این اپیزود در دوم اسفند 1402 منتشر شده است.