امروزه در دوره انقلاب صنعتی چهارم، پذیرش تغییر مفهومی مدلها و فرایندهای کسبوکار و بکارگیری فناوریهای نوپدید در چارچوب تحول دیجیتال، شرط پایداری کسبوکارها است. به این ترتیب کسبوکارها در هر صنعتی از جمله معدن، گریزی از رویکرد اکوسیستمی ندارند، بدین معنا که شرکتهای حوزه صنعت معدن یا لازم است خود یک اکوسیستم با حضور ذینفعان، ایجاد کنند و وظیفه رهبری آن را بر عهده بگیرند و یا در یکی از اکوسیستمهای زیربط موجود خود را جانمایی کنند و بعنوان یکی از بلوکهای آن در زنجیره ارزش تولید مطلوبیت برای همه ذینفعان، ایفای نقش کنند.
به گزارش معدن 24 سیدمهدی حسینی، از مدیران ارشد صنعت هوشمند شرکت فناپ زیرساخت در همایش گرامیداشت هفته معدن با بیان این مطلب تصریح کرد: در رویکرد اکوسیستمی، سه گروه اصلی بازیگران اصلی هستند: نخست دانشگاهیان و فرهیختگان که نقش آموزش، تولید علم و مبانی فناوری را دارند، دوم صنعت و بدنه کسبوکارهای معدنی بعنوان بخش فعال و اصلی تولید و سرانجام دانشجویان این حوزه تخصصی و نسل Z که نیروی محرک، پیشبرنده صنعت هستند قرار است آینده صنعت را در دست بگیرند. در همین راستا، وجود یک ساختار یکپارچه برای ایجاد هماهنگی، تعامل سازنده و برخورداری از یک ادبیات و گفتمان مشترک بین این سه گروه، حائز اهمیت است.
حسینی گفت: عنصر کلیدی در رویکرد اکوسیستمی و این ساختار یکپارچه، بکارگیری و بهرهمندی از پلتفرم است که به حضور، تعامل موثر و نقشآفرینی تمام ذینفعان میانجامد و افزایش حداکثری خدمات یکپارچه و تولید ارزش اقتصادی با مصداق اقتصاد پلتفرمی در بستر اقتصاد دیجیتال را دنبال میکند.
وی افزود: برای دستیابی به نتیجه مطلوب در این رویکرد داشتن نقشه راه و سند راهبرد کلان تحول دیجیتال در کنار تعهد، اعتقاد و باور قلبی تمام افراد در سطوح مختلف صنعت معدن و بویژه مدیران ارشد، اهمیت بنیادین دارد.
گفتنی است نوزدهمین همایش گرامیداشت هفته معدن با رویکرد محوری تحولفناورانه را انجمن علمی دانشکده مهندسی معدن دانشگاه امیرکبیر ۱۲ خرداد در سالن همایشهای این دانشگاه برگزار کرد در این همایش سید مهدی حسینی از فناپ زیرساخت، شهاب جوانمردی، مدیرعامل هلدینگ فناپ، حسین احمدی مدیرفنی شرکت کاوشگران صنایع معدنی راشا، ستوده بحرینی مدیر فناوری و پژوهش مجموعه صنعتی و معدنی گلگهر سیرجان، مهدی عربزادهیکتا مشاور و استراتژیست تحول دیجیتال و مشکات اسدی مدیرعامل کسبوکارهای نوین آن زیرمجموعه هلدینگ معدنی زرین در این همایش سخنرانی کردند و در پایان از برخی استادان و چهرههای ماندگار گروه معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شد.