در پانزدهمین دوره جایزه مدیریت مالی، فناپ زیرساخت در یک جایگاه بالاتر نسبت به دورههای پیشین قرار گرفت و برای نخستین بار تندیس بلورین را دریافت کرد.
گردهمایی مدیران مالی و اقتصادی کشور را انجمن مدیریت مالی ایران از سال 1389 هرسال برگزار میکند. فناپ زیرساخت در دو دوره اخیر این رویداد تقدیرنامه سه ستاره مدیریت مالی را دریافت کرده بود و امسال در پانزدهمین دوره این گردهمایی که ۲۴ دی در سالن اجلاس سران برگزار شد، تندیس بلورین مدیریت مالی را دریافت کرد.
بهرهگیری از فناوری برای پایداری مالی
در این گردهمایی که با حضور جمعی از کنشگران و نخبگان حوزه مدیریت مالی برگزار شد، مجید قاسمی، رئیس انجمن مدیریت مالی از بهرهگیری از فناوری برای پایداری مالی تاکید کرد و گفت: تامین مالی پایدار برای رسیدن به اقتصاد کمکربن یا بیکربن از روندهای روز دنیا است که در این زمینه سه ملاحظه مطرح است: ملاحظات زیست محیطی، ملاحظات اجتماعی و حکمرانی.
وی افزود: تامین مالی سبز و بهرهگیری از طیفی از فناوریهای کمکربن در پایداری مالی اهمیت زیادی پیدا کرده است.
چهار چالش پیشرو مدیران مالی
حجتالله صیدی معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار هم از چهار چالش مدیران مالی گفت و تصریح کرد: بحث نخست مدیریت ریسک است، مخصوصا ریسکهای مالی و عملیاتی اهمیت زیادی دارند. ما اکنون از تامین مواد اولیه تا تولید و حتی فروش ریسکهای مختلفی داریم، تا جاییکه برخی بنگاهها نصف سال بدلیل کمبود گاز و برق و حتی مازوت تعطیل بودهاند. تحریم در تامین مواد اولیه و فروش تاثیر دارد از طرفی تورم قدرت خرید را پایین آورده است.
وی افزود: چالش دوم درآمد و سودآوری است. کاهش فروش یا عدم توانایی در افزایش قیمت در کنار افزایش هزینه مواد اولیه و تولید چالش سودآوری رو پدید آورده است. چالش سوم گزارشگری مالی است که لازم است اثر این چالشها و ریسکها به درستی منعکس شود.
صیدی ادامه داد: چالش چهارم فرایندها و فناوری است. در حوزه فرایندها، هم فرایندها سیستمی و ict هم مجموعه عملیات را معیار قرار میدهیم، تطبیق فرایندها مهمترین کار مدیریت مالی است.
رییس سازمان بورس در پایان بر نقش تعیینکننده نظام راهبری شرکت در مدیریت ریسکها تاکید کرد و ابراز داشت: هر سه کمیته زیر مجموعه نظام راهبری لازم است بصورت همگی و همراستا کار کنند. کمیته انتصابات و جبران خدمات که نیروهای شایسته را تامین و حفظ میکند. کمیته ریسک هم اگر نتواند ریسکهای را شناسایی و راهکار ارائه کند امکان مدیریت ریسک وجود ندارد و سرانجام کمیته حسابرسی که نتیجه تمام کارها آنجا جمع میشود.
هوش مصنوعی در مدیریت مالی
سعید اسلامی بیدگلی، استاد اقتصاد هم در این گردهمایی از روند بهرهگیری از هوش مصنوعی و زمینههای کاربرد آن در مدیریت مالی گفت و تصریح کرد: هوشمصنوعی در سادهترین نگاه در اتوماسیون فرایندهای مالی استفاده میشود اینکه هزینه درست ثبت بشود، در شناسایی بسترهای سرمایهگذاری، رصدکردن روندها، شناسایی ریسکها و بررسی سناریوها، در آنالیز و پیشبینی ظرفیتهای زیادی دارد.
وی ادامه داد: اما امکانات هوشمصنوعی در برنامهریزی مالی شخصی برای انبوه افرادی که امروز کیف پول مالی شخصی دارند، همچنین برای سلامت مالی بازار هدف و پیشبینی چالشها، در حوزه تصمیمگیری درلحظه خیلی کمک میکند اما از همه مهمتر حوزه نظارت و تنظیمگری است که متخلفان همیشه جلوتر از کاربران و کنشگران دیگر هستند و هوش مصنوعی میتواند امکان پایش هوشمند را فراهم کند.