اینفوگرافی صنعت 4 و توانمندسازی نیروی انسانی

توانمندسازی نیروی انسانی در انقلاب صنعتی چهارم

 

پشت هر پلتفرم، سنسور IoT و دستگاه‌های به هم متصل در صنعت، در نهایت یک انسان نشسته است و احتمالا بدون حضور این انسان، کل سیستم دچار مشکل خواهد شد.

کارکنان یکی از ارزشمندترین دارایی‌های یک کسب و کار هستند، البته می‌توانند از قسمت‌های پر هزینه هم باشند، اگر در  مسیر انقلاب صنعتی چهارم به آن‌ها توجه نشود.

هدف هر سازمان باید توانمندی سازی نیروهای خود و کمک به آن‌ها باشد که بتوانند از نهایت توانایی‌های خود بهره ببرند.

برخی از کارشناسان معتقدند که با بهره‌گیری از فناوری هوش مصنوعی و خودکار کردن اکثر فرآیند‌ها باید توانایی تصمیم‌گیری انسان‌ها برای شرایطی پیچیده‌تر هم بیشتر شود. این نقطه نظر را در نتیجۀ نظرسنجی دیلویت مشاهده می‌کنیم.

در حدود 74% رهبران تولیدات صنعتی در اروپا، خاورمیانه و آفریقا (EMEA) معتقدند که آموزش و پرورش نیروی انسانی با مهارت‌های جدید، یکی از پیش نیازهای تحقق صنعت 4 است.

همچنین 75% مدیران اجرایی سازمان‌ها می‌گویند که الویت آنها آموزش و پرورش نیروهای کار است و 28% نیز بر جذب و حفظ استعدادها تمرکز کرده‌اند.

آموزش-و-پرورش-نیروی-کار-در-انقلاب-صنعتی-چهار

 

این دغدغه در مورد صنعت خودروسازی هم صدق می‌کند:

50 %خودروسازان انتظار دارند که صنعت 4، آمار استخدام نیروهایی با مهارت‌های IT را افزایش دهد و 25% آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند که به نیروهایی با مهارت در زمینۀ برنامه‌ریزی و لجستیک نیاز داشته باشند تا بتوانند از بینشی که بوسیلۀ صنعت 4 فراهم می‌شود استفاده کنند.

برنامه ریزی و لجستیک در انقلاب صنعتی چهارم

 

سایت مکنزی در مقاله‌اش تحت عنوان «ساخت مهارت‎های حیاتی برای آینده محیط‌های کاری» نوشته است:

«پیشرفت‌های فناورانه، دستگاه‌ها را قادر کرده تا بسیاری از عملیاتی که نیاز به حضور انسان داشته است را به تنهایی انجام بدهند».

این انقلاب جدید در وضعیت استخدام در سال‌های آینده تاثیر شگرفی خواهد داشت. تقریبا همه مشاغل تغییر خواهند کرد، بسیاری از بین می‌روند و اکثر کارمندان نیاز به یادگیری مهارت‌های جدیدی خواهند داشت. آماده شدن برای این تغییر یکی از عمده چالش‌های پیشروی کسب و کارهای امروز است و این تحول به خاطر همه‌گیری کرونا بیش از پیش سرعت گرفته است.

در ادامۀ این مقاله آمده است که تا 10 سال آینده، تقاضا برای کارهای فیزیکی و دستی و تکراری بیش از 30%، کاهش یابد و همچنین پیش‌بینی می‌شود تقاضا برای مهارت‌های فناورانه و شغل‌هایی که با فناوری ارتباط دارند تا 50 % افزایش یابد.

مشاغل-فناوری-محور-در-انقلاب-صنعتی-چهارم

 

گروه MPI در پژوهشی که در سال 2020 انجام داده نوشته است که از سال 2016 تولیدکنندگان به سرعت از فناوری‌های مربوط به انقلاب صنعتی چهارم بهره برده‌اند و تاکید کرده است که اتوماسیون و دیجیتالی کردن بیشتر کارها، نگرانی نیروهای کار را نیز به همراه دارد و ایجاد فرهنگی برای پذیرش و همخوان شدن با صنعت 4.0 چالشی برای 27% تولیدکنندگان است همچنین 20% تولیدکنندگان با بازتعریف نقش کارکنانشان، مشکل دارند.

انقلاب صنعتی چهار و دیجیتالی شدن کسب و کارها

 

باید همیشه این نکته را در نظر داشته باشیم، فارغ از این که به چه میزان کارها را خودکار می‌کنیم و یا چه میزان از هوش مصنوعی بهره می‌بریم، انسان‌ها همیشه در مرکز کسب و کارها حضور دارند و توانمندسازی آن‌ها توانایی بیشتر کسب و کار را به همراه خواهد داشت.