فناپ زیرساخت به عنوان اپراتور صنعت هوشمند و هلدینگ صنعتی معدنی زرین دیروز در یک مراسم رسمی با حضور دو تن از اعضای اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
برپایه این تفاهمنامه که به امضای مهدی ایزدیار، مدیرعامل شرکت فناپ زیرساخت و مشکات اسدی مدیرعامل شرکت بینالمللی تجارت الکترونیک خاورمیانه از زیرمجموعههای هلدینگ زرین رسید، مقرر شد دو طرف در راستای هوشمندسازیِ معدن و صنایعِ معدنی از طریق ایدهپردازی، طراحی و مدیریتِ محصول، اجرای طرحهای آزمایشی صنعتی و همچنین تشکیل شرکتهای سرمایهگذاری مشترک در زمینههای فناوری مرتبط با معدن و صنایع معدنی همکاری کنند.
این تفاهمنامه که با حضور شهاب جوانمردی، مدیرعامل هلدینگ فناپ و ابراهیم جمیلی مدیر هلدینگ صنعتی معدنی زرین امضا شد، فراتر از منافع اقتصادی بلند مدت برای دوطرف، به چشمانداز رشد و توسعه زیستبوم نوآوری کشور تاکید دارد و در این مسیر دوطرف با بهرهگیری از منابع خود و ظرفیتهای موجود در اکوسیستم نوآوری کشور در راستای توسعه پایدار و همهجانبه کشور تلاش میکنند تا مسیری برای فراگیر شدن هوشمندسازی کسب و کارهای نوین بر مبنای جریان نوآوری و خلق ارزش در مسیر تبدیل ایده به محصول گامهای موثری بردارند.
مهدی ایزدیار، مدیرعامل فناپ زیرساخت در ابتدای این مراسم با تشریح دستاوردها و گامهای فناپ زیرساخت در حوزه هوشمندسازی صنایع ایران ابراز داشت: در حوزه صنایع معدنی یک راهکار جامع سازمانی داریم که بابهره گیری مشاور کرهای پسکو ارائه کردهایم و تنها راهکار سازمانی بومی حوزه معدنی است.
مهدی عربزاده یکتا، مدیر ارشد کسبوکارهای صنعت هوشمند فناپ زیرساخت درباره برنامه اجرایی این تفاهم نامه گفت: این تفاهمنامه در راستای ماموریت فناپ زیرساخت و با همکاری آزمایشگاه فناوریهای نوین زیلب، هوشمندسازی معادن را با معرفی دو کمینه محصول (MVP) با نامهای کارگر متصل (Connected worker) و سیستم هوشمند پیشنهاددهنده آتشباری و چالزنی در معدن زیرزمینی قزلجا از مجموعه معادن فعال گروه صنعتی و معدنی زرین هدفگذاری کرده است.
وی افزود: هماکنون این پروژه از مرحله مطالعاتی به مرحله عملیاتیسازی پایلوتها رسیده است. امید است خروجی این کار شروعی جدی برای هوشمندسازی سایر معادن کشور باشد.
در ادامه مشکات اسدی، مدیرعامل توسعه تجارت الکترونیک خاورمیانه، تصریح کرد: در فرایند مذاکره هفتماهه ما با فناپ زیرساخت بیش از هرچیز نیاز جدی به یک راهکار جامع سازمانی بومی حوزه معدنی اهمیت داشت، اما استقرار آن نیازمند یک بسترسازی فرهنگ سازمانی است از همین رو ما کار را با دو کمینه محصول آغاز کردیم، ولی چشمانداز همکاری ما با فناپ زیرساخت بعنوان یک سرمایهگذار مشترک است.
ابراهیم جمیلی مدیرعامل هلدینگ زرین هم تاکید کرد: من دنبال اجرای هوشمندسازی فقط در واحدهای زرین نیستم، باید بسوی فراگیر کردن تحول دیجیتال در سراسر ایران و حتی منطقه برویم برای این کار باید برنامه داشته باشیم.
اما هنوز کشور ما آماده ورود به زندگی دیجیتال نیست، باید در تمام ابعاد ورود کنیم، و باید آموزش ببینیم ما در هوشمندسازی معادن پیشگام هستیم.
فناپ قوی و خوشنام است بنابراین توقع از این مجموعه بالاست باید گامهای بزرگ در ابعاد بزرگ برداریم.
شهاب جوانمردی، مدیرعامل فناپ با بیان اینکه معتقدم کار را باید از یک جا آغاز کنیم و گفتوگو برای گفتگو نباشد، ابراز داشت: امروز حوزه معدنی ۵درصد تولید ناخالص داخلی سهم دارد اما خیلی بیش از این ظرفیت دارد، شعار معدن بجای نفت که اولین بار آقای جمیلی مطرح کرد برپایه همین دیدگاه است. ۵ درصد با نرخ معمول ۳۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص یعنی ۱۵ میلیارد دلار که در این زمینه کمترین تاثیرگذاری فناوری حداقل ۲ درصد برآورد میشود. اما متاسفانه امروز میزان اثرگذاری آن درخور توجه نیست. کارکردن در حوزه فناوری بدون نگاه توسعه در این حوزه بیمعنا است.
در این نشست همچنین محمدرضا رفیعی دیزجی عضو هیئت مدیره، مجتبی ابدالی مدیر ارشد پروژههای یکپارچگی زیرساخت صنعتی و حمیدرضا حقپرست مدیر ارتباطات و برندینگ از فناپ زیرساخت و ایرج تاجالدین مدیر گروه معادن هلدینگ صنعتی معدنی زرین و نفیسه آزاد مدیر سرمایهگذاری خطرپذیر آن حضور داشتند.