فناپ زیرساخت بعنوان اپراتور صنعت هوشمند با ارائه مجموعه راهکارهای حمل و نقل هوشمند بومی در حوزههای مختلف، پاسخگوی نیاز سازمانها و نهادهای متولی کنترل ترافیک در کشور است.
سامانه پلاک خوان (بهخوان)
سامانه پلاکخوان فناپ زیرساخت با نام تجاری «بهخوان»، محصولی است که تمامی خدمات کنترل و مدیریت تردد خودروها و همچنین ثبت انواع تخلف (سرعت غیر مجاز، عبور از چراغ قرمز، ورود به طرح ترافیک و …) بر مبنای تشخیص پلاک خودرو را ارائه میدهد.
سامانه بهخوان با رویکرد تولید محصولی بومی (سختافزار و نرمافزار) مطابق استانداردهای روز دنیا اجرا شده است. این محصول پاسخهای روشنی برای پرسش بنیادین مشتریان در زمینه ارزش افزوده سازمانی دارد و با شناخت دقیق نیازها و چالشهای مشتریان امکانات و راهکارهای نوین و راهگشایی دربر دارد.
اجزای مختلف «بهخوان» بعنوان یکی از راهکارهای حمل و نقل هوشمند
1. راهکار نرمافزاری بهخوان
رابط کاربری تحت وب بهخوان که بدست برنامهنویسان خبره فناپ زیرساخت طراحی و کدنویسی شده، به مدیر سیستم امکان بررسی و استخراج انواع گزارشها از اطلاعات را میدهد و بستر مدیریت و برنامهریزی برای سرورهای بهخوان را فراهم میکند. این سامانه بومی افزون بر استانداردهای بالای کیفی، قابلیت بهینهسازی بر پایه نیازهای مشتریان را دارد.
2. راهکار سختافزاری بهخوان
دوربین پلاکخوان، برای ثبت تصاویر پلاکها در هر نقطه زیر پوشش نصب میشود. این دوربین از توانایی لازم برای ثبت تصاویر با وضوح و کیفیت مناسب در همه ساعات شبانهروز و شرایط مختلف جوی برخوردار است. سختافزار سرور، سختافزاری است که نرمافزار سرویسدهنده بهخوان روی آن نصب میشود و رابط میان دوربین پلاکخوان و سرور مرکزی است.
راهکارهای حمل و نقل هوشمند در حوزه پلاکخوان
سرعتسنج
در این سامانه استقراری، سرعت خودرو بصورت نقطهای و با استفاده از پردازش تصاویر ویدیویی اندازهگیری میشود. دقت سرعتسنجی این سامانه بیش از 97 درصد و منطبق بر استانداردهای جهانی است.
عبور از چراغ قرمز
با کمک سامانه ثبت تخلف عبور از چراغ قرمز، خودروهای عبورکننده از چراغ قرمز و خودروهای متوقف روی خطوط عابرپیاده، شناسایی میشوند.
عوارض آزادراهی
محصولی کارآمد مبتنی بر فناورهای نو که با استفاده از فناوری پردازش تصویر امکان دریافت الکترونیکی عوارض جادهای را فراهم میکند.
پارکینگ حاشیهای
پارکینگ حاشیهای یا مکانیزه کردن جای پارک، از راهکارهای بهرهگیری از سامانه هوشمند بهخوان است که از سال 1399 در مناطق مختلف تهران راه اندازی شده است.
پلاکخوان متحرک
با توجه به نیازمندی پلیس، محصول پلاک خوان متحراک طراحی شده است که بصورت خودکار امکان ثبت جرائم ترافیکی را دارد. این محصول دارای گواهی تاییدیه استاندارد پلیس است.
طرح ترافیک
یکی از چالشهای پلیس مدیریت و کنترل دقیق محدوده طرح ترافیک است، سامانه هوشمند بهخوان امکان مدیریت هوشمند این محدوده را فراهم میکند تا ضمن افزایش دقت، در زمان، انرژی و هزینههای پلیس هم صرفهجویی بشود.
معاینه فنی
در طرح شناسایی و اعمال قانون خودروهای فاقد معاینه فنی با دسترسی به بانک اطلاعاتی ستاد معاینه فنی خودروها و تطابق پلاکهای ثبت شده توسط سامانههای هوشمند ثبت تخلفات، خودروهای فاقد معاینه فنی شناسایی میشوند. این خودروها در ادامه مطابق قانون جریمه و اعمال قانون میشوند.
محصول جدید بهخوان (Embedded Version) برای کنترل ترافیک
یکی از راهبردهای مهم واحد حمل و نقل هوشمند فناپ زیرساخت، توسعه و بهبود محصولات با استفاده از ظرفیت و توانمندیهای متخصصان شرکت در راستای نیازمندیهای مشتریان است. در نتیجه این رویکرد، در سال 1400، بخش سختافزار و نرمافزار پلاکخوان (که شامل دوربین و سیستم رایانهای میشود) بازطراحی و یک محصول یکپارچه (Embedded) تولید شد. این محصول بگونهای طراحی شده است که دو بخش مجزای دوربین و سیستم سختافزاری در یک قالب واحد (در همان ابعاد محصول قبلی) قرار بگیرند. طراحی جدید این محصول هزینه نهایی و هزینه نگهداری را به شکل چشمگیری کاهش میدهد.
سه پروژه موفق در زمینه راهکارهای حمل و نقل هوشمند
- سامانههای دریافت الکترونیکی عوارض آزادراههای کشور: آزادراههای (تهران ساوه)، (کرج قزوین)، (همت کرج)
- ثبت تخلف سرعت محورهای مواصلاتی استان فارس
- ثبت تخلف چراغ قرمز، ثبت تخلف سرعت و نظارت تصویری شهرداری رشت
چرا راهکارهای حمل و نقل هوشمند فناپ زیرساخت؟
- بومی بودن محصولات و قابلیت سفارشیسازی
- بهرهمندی از فناوری بروز در حوزه سختافزار و نرمافزار
- بیش از 10 سال تجربه در حوزه حمل و نقل هوشمند کشور
- تیم متخصص و مجزا برای پشتیبانی پروژهها
- نرمافزار مرکزی برای یکپارچهسازی اطلاعات و تولید انواع گزارشها
در حوزه کنترل ترافیک، آیا میدانید؟
- کوتاهتر شدن زمان سفر و مصرف بهینه سوخت با نصب سامانه بهخوان در 17 درگاه عوارضی کشور
- کاهش 18.4 درصدی مصدومان در پنج استان فارس، کرمان، مازندران، گلستان و آذربایجان شرقی در مقایسه با سال قبل از نصب تجهیزات سرعتسنجی
- کاهش 16.7 درصدی میزان جانباختگان تصادفها در 5 استان(فارس، کرمان، مازندران، گلستان و آذربایجان شرقی در مقایسه با یک سال قبل از نصب تجهیزات سرعت سنجی