پخش ویدیو
معروف است که «ریشه ترس در نبود شناخت است» وقتی با نتایج بکارگیری فناوری‌های نو در صنعت آشنا نباشیم، طبیعی است چهره‌ای موهوم از پیامدهای استفاده از آنها در ذهن ما ساخته شود. این یکی از دلایلی است که باعث شده بسیاری از مدیران به کارکرد فناوری‌های نوین در بهبود عملیات معدن ظنین باشند و در نتیجه چرخ معدنکاری دیجیتال در ایران به کُندی بچرخد.

معـدنـکاری دیجیتـال

انتخـاب یـا اجبــار؟

نـگاهی بـه رونــد جهـانی تحـولات فنــاورانـه در عــرصــه صنـایع معدنی و فلـزی، حـاکی از تغییر قطعی سیاست‌هـای استخـراج و تولیـد محصولات معدنی از مسیر تحول دیجیتال این صنعت و آغاز دوران هوشمندسازی معادن است. اهمیت تلاش برای آگاهی‌رسانی در زمینه دستاوردهای معدنکاری دیجیتال، انگیزه‌ای بود که سبب شد فناپ زیرساخت بعنوان اپراتور صنعت هوشمند، یک سند راهنما در زمینه هوشمندسازی معادن و تازه‌ترین نتایج اقتصادی آن منتشر کند.

MineUP

معدنـکاری بـه زبـان صفـر و یـک

مایناپ حاوی اطلاعاتی از دستاوردهای هوشمندسازی صنعت معدن است که مدیران با استناد به آنها می‌توانند مطمئن شوند، هوشمندسازی برای یک شرکت معدنی بطور دقیق چه دستاوردهایی در پی دارد. در مایناپ جزئیات سیاست‌گذاری غول‌های صنعت معدن در زمینه معدنکاری دیجیتال و نتایج حاصل از این تغییرات تشریح شده است.

پوسکو، وَله، آرسلورمیتــال

سـیــــری در مـعـــدنـــکاری دیـجـیــتـــــال

در مایناپ می‌خوانید که شرکت لوکزامبورگی آرسلورمیتال توانست با هوشمندسازی عملیات، فعالیت‌های 40 ساله خود را با یک دهم نیروی انسانی پیش ببرد. همین‌طور اینکه شرکت برزیلی وَله با استفاده از هوشمندسازی، اینترنت اشیا و همزاد دیجیتالی توانست درآمد خالص شرکت را از 400 میلیون دلار در سال 2020 به 24 میلیارد و 800 میلون دلار در سال 2021 افزایش دهد. اینکه شرکت پوسکو با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، توانسته کارخانه‌های خود را هوشمند کند و دستاورد آن در افزایش بهره‌وری و فروش شرکت چقدر بوده است، از دیگر مباحثی است که در مایناپ مورد اشاره و بررسی قرار گرفته است.

سـود یک میلیـارد دلاری BHP

در سـایـه هوشمنـدسـازی

نـگاهی بـه رونــد جهـانی تحـولات فنــاورانـه در عــرصــه صنـایع معدنی و فلـزی، حـاکی از تغییر قطعی سیاست‌هـای استخـراج و تولیـد محصولات معدنی از مسیر تحول دیجیتال این صنعت و آغاز دوران هوشمندسازی معادن است. اهمیت تلاش برای آگاهی‌رسانی در زمینه دستاوردهای معدنکاری دیجیتال، انگیزه‌ای بود که سبب شد فناپ زیرساخت بعنوان اپراتور صنعت هوشمند، یک سند راهنما در زمینه هوشمندسازی معادن و تازه‌ترین نتایج اقتصادی آن منتشر کند.

فرنگی‌ها

چگونه معدنکاری را زیر و رو کردند؟

بدنه اصلی کتاب مایناپ را مقایسه دستاوردهای هوشمندسازی در 11 غول معدنی جهان تشکیل داده است؛ مرور تاریخچه شکل‌گیری و مهم‌ترین نقاط عطف تولید و تحولات فناورانه شرکت‌های آنگلوامریکن، آرسلورمیتال، پوسکو، بی‌اچ‌پی، بائو استیل، فورتسکیو، گلنکور، معادن، اتوکومپو، وَله و ریوتینتو همراه مهم‌ترین تحولات صورت گرفته در جریان هوشمندسازی و بهبودهای ناشی از آن بر روند فعالیت‌های کاری، سودآوری و بازار سهام این شرکت‌ها در مایناپ بررسی شده است.

هوشمندسازی معادن ایران؛

نقطه، سرخط ...

در فصول پایانی مایناپ، چگونگی آغاز معدنکاری دیجیتال و آماده‌سازی سازمان برای هوشمندسازی فرایندها بررسی شده و ضمن واکاوی نتایج تازه‌ترین نمونه‌های مطالعاتی در جهان، راهکارهای تخصصی فناپ زیرساخت برای هوشمندسازی صنایع معدنی و فلزی تشریح شده است.

یـک کتــاب، یــازده تـجــربــه

با وجود مزیت‌های خاص ایران در حوزه معدن، حجم پایین سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده، سبب شده است از ظرفیت‌های این حوزه به‌درستی بهره‌برداری نشود. این در حالی است که سهم معدن از اقتصاد کشور و تولید ناخالص داخلی می‌تواند افزایش یابد

ایران با بهره‌مندی از ذخایر مس، سرب، روی، آهن، اورانیوم، سدیم، پتاس، منیزیم، لیتیوم و ... در صدر کشورهای جهان در بهره‌‌مندی از معادن متنوع است. مهیاسازی شرایط لازم برای فعال‌سازی چنین ظرفیتی می‌تواند موجب جهش صنایع معدنی کشور شود.

صنعت معدن در ایران با موانعی همچون کمبود زیرساخت‌های لازم، بهره‌برداری اندک از ظرفیت‌ها و چالش‌های جهانی روبه‌رو است. حل برخی از این چالش‌ها به اصلاح زیرساخت‌های قانونی، برخی به سرمایه گذاری و برخی دیگر به استفاده از فناوری‌های نو نیاز دارد.

تا چندی پیش بکارگیری فناوری‌های نو در صنعت در مورادی توجیه اقتصادی نداشت. اما با کاهش هزینه‌های بکارگیری فناوری‌های دیجیتال در صنایع طی سال‌های اخیر، اکنون بهترین زمان برای آغاز تحول دیجیتال در فرایندهای کاری و هوشمندسازی معادن است.

مدیران کسب‌وکارهای معدنی در پی یافتن راهکارهایی برای فعال‌سازی ظرفیت‌های نهفته معادن خود هستند. یکپارچه‌سازی فرایندها، تحلیل کلان‌داده‌ها و بازتعریف سامانه‌های ERP در معادن، می‌تواند موجب تحولی چشمگیر در تولیدات این صنعت شود.

در این بخش از کتاب که اصلی‌ترین فصل «مایناپ» را تشکیل داده است، به تشریح جزئیات هوشمندسازی معادن در شرکت‌های بزرگ جهان پرداخته شده است تا با مثال‌هایی عینی و دقیق از دستاوردهای هوشمندسازی در عرصه اجرا آشنا شوید.

پنج نکته از مطالعه گروه مشاوره بوستون (BCG) برای تشخیص سطح بلوغ دیجیتال شرکت‌ها در این فصل بررسی شده است. پرکردن شکاف‌های موجود در اجرای راهبردها، درک ارزش داده‌ها، توسعه ذهنیت اکوسیستمی و ... از جمله نکات مورد بررسی است.

نتایج پژوهش میدانی واحد ارتباطات و برندینگ فناپ زیرساخت در خصوص میزان آشنایی فعالان معدن با معدنکاری هوشمند در یازدهمین نمایشگاه معدنکاری دیجیتال 1401 در این فصل بررسی شده است.

تحول دیجیتال با چند فرایند عملی شروع و مدیریت می‌شود. با انجام یک سری فعالیت‌های اولیه از سازگاری دیجیتالی و هماهنگی شرکت معدنی با مهارت‌های مورد نیاز و همچنین از رشد سازمان در بستر جدید مطمئن می‌شویم.

هوشمندسازی صنایع معدنی به معنی آغاز تحولی همه‌جانبه در شرکت‌هاست. تحول دیجیتال مبتنی بر یک راهبرد دیجیتالی است و از همین رو باید از بالاترین جایگاه سازمانی هدایت شود تا شرکت‌ها با موفقیت از این مسیر عبور کنند.

فناپ زیرساخت در جایگاه اپراتور صنعت هوشمند و شریک راهبردی صنایع معدنی، سبد کاملی از محصولات و راهکارهای یکپارچه، از نظارت تصویری صنعتی و ERP معدنی تا خدمات مرکز داده و همزاد دیجیتالی ارائه را برای هوشمندسازی صنایع معدنی و فلزی ارائه می‌کند.

دریـافت رایـگان کتـاب

بعد از پرکردن فـرم زیـر همکاران مـا بـا شمـا تمـاس خـواهنـد گرفت

فیلد های "*" اجباری هستند

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.