امروزه فعالان بخش خدمات مالی مانند بانکها بیشتر از هر زمانی به فکر تعریف فرایندهای هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی در عملیات خود برآمدهاند تا خدمات بهتری به مشتریان خود دهند. اینترنت اشیا (IoT) و دیگر فناوریهای دیجیتال به بانکها امکان میدهد تا همزمان با افزایش کارایی عملیات، تجربه کاربری بهتری را نیز برای مشتریان ایجاد کنند. اینترنت اشیا شامل اتصال اجسام فیزیکی مانند دستگاهها، خودروها، ساختمانها و غیره با استفاده از تجهیزات الکترونیکی، نرمافزارها، حسگرها و سایر وسایل ارتباطی است که امکان تبادل داده را فراهم میکنند. از دادههای جمعآوریشده میتوان برای خودکارسازی فعالیتها، بهینهسازی عملیات و بهبود عملکرد تجهیزات استفاده و از این طریق مسیرهای جدیدی در تعامل کسبوکارها و مشتریان آنها با تجهیزات تعریف کرد.
اینترنت اشیا نماینده مرحله بعدی در انقلاب صنعتی است که زندگی مصرفکنندگان وکسبوکارها را برای همیشه متحول میکند؛ جایی که امکان تبادل داده بین تجهیزات و ماشینها به تولید اطلاعات خودکار و تصمیمگیری مبتنی بر رفتار، ارزش فوقالعاده خلق میکند. اینترنت اشیا و بانکداری نیز اکنون نقشآفرینی ویژهای را بر عهده دارند.
بانکها اکنون میتوانند از حسگرها و تگهای RFID (شناسایی فرکانس رادیویی) برای نظارت بر فعالیتهای مشتریان و استخراج اطلاعات تازه از کلاندادههای بانکی بهره بگیرند. فناوری اینترنت اشیا به بانکها اجازه میهد دادهها را در لحظه جمعآوری کنند تا امکان تشخیص بموقع فرصتهای بهبود و تصمیمگیری مبتنی بر داده را داشته باشند. بانکها از هوش مصنوعی نیز برای بهرهگیری بیشتر از داده و امکان پیشبینی نیازها و اولویتهای مشتریان استفاده میکنند.
افزون بر این، اینترنت اشیا و فناوری دیجیتال، روش بانکها در انجام فعالیتهای سنتی مانند صدور اعتبار کوتاهمدت و سپردههای پسانداز را متحول کرده است. با استفاده از خودکارسازی، بانکها میتوانند فعالیتهای متقلبانه را شناسایی و پردازش انواع درخواستها و پرداخت وام را خودکارسازی کنند. در نتیجه، زمان و پیچیدگی مرتبط با این فرایندها به شکل قابلتوجهی کاهش مییابد. از اینترنت اشیا برای مدیریت حساب مشتریان و پرداختها، ازجمله خودکارسازی نقلوانتقالات، تحلیل داده و کشف تقلب بصورت خودکار نیز استفاده میشود.