پلتفرم یکپارچه سلامت هوشمند (HRP)

همگام با انقلاب‌های صنعتی مختلف، صنعت سلامت نیز دست‌خوش تحولات و تغییراتی زیادی بوده است و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد در 10 سال آینده صنعت سلامت بیشترین سهم را در هوشمندسازی کسب می‌کند.
با ایجاد یک پلتفرم یکپارچه هوشمند سلامت، سفر بیمار پیش از مراجعه به بیمارستان آغاز و تا ترخیص و مراقبت‌های پس از آن بصورت یکپارچه و هوشمند، مدیریت می‌شود که شامل معاینه اولیه از راه دور، مراجعه، خدمات عمومی، پذیرش، انجام تمام مراحل پزشکی لازم و ترخیص است.

پلتفرم یکپارچه هوشمند سلامت شرکت فناپ زیرساخت، با کاهش هزینه‌ها و افزایش درآمد بیمارستان خدمات این حوزه را با کیفیت بهتر، در دسترس‌تر و بصرفه‌تر در اختیار کنشگران این صنعت و میلیون‌ها بیمار قرار می‌دهد.

اکوسیستم سلامت دیجیتال

خدمات دهندگان، خدمات‌گیرندگان و پردیس‌های درمانی، اجزای زیست‌بوم سلامت را تشکیل داده‌اند.
وقتی سه حوزه اصلی صنعت سلامت یعنی سامانه مدیریت اطلاعات بیمارستانی (HIS)، راهکار یکپارچه برنامه‌ریزی منابع سازمانی(ERP) و سیستم مدیریت ساختمان(BMS) روی یک «پلتفرم یکپارچه» در تعامل هوشمند با یکدیگر باشند و موجودیت واحدی را شکل بدهند، در این صورت است که اکوسیستم یا زیست بوم سلامت دیجیتال ایجاد می‌شود.

اکوسیستم سلامت دیجیتال
بیمارستان دیجیتال

بیمارستان دیجیتال در یک نگاه

بیمارستان دیجیتال فراتر از بکارگیری فناوری‌های دیجیتال شامل یک تغییر الگوی ذهنی است که مدل کسب و کار، فرایندهای تشخیص، درمان، ترخیص و سرانجام شناسایی روابط و نیازهای کادر درمان، سهامداران و جامعه در آن بازتعریف می‌شود. به این ترتیب ارائه خدمات درمانی به بیماران، صرفا محدود به موقعیت جغرافیایی بیمارستان نیست و عرضه خدمات هوشمند بیمارمحور، محدود به زمان و مکان خاصی نخواهد بود.

سفر بیمار در بیمارستان دیجیتال، بصورت یکپارچه و با استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و با بهره‌گیری از فناوری‌های نوپدید، انجام می‌شود. چنین بیمارستانی با محوریت بیمار و داده‌ها مدیریت می‌شود.

سفر بیمار از پیش از مراجعه به بیمارستان آغاز می‌شود، ویزیت اولیه او از راه‌دور انجام شده و پیش از ورود عملا پذیرش می‌شود. در ادامه دیگر فرایندها مانند بستری، تشخیص، آزمایش‌ها و تصویربرداری، درمان و جراحی انجام می‌شود و بعد از ترخیص نیز مراقبت‌ پزشکی پس از ترخیص بصورت متصل و هوشمند با نظارت متخصصان بیمارستان دیجیتال ادامه خواهد داشت.

در بیمارستان دیجیتال، با ایجاد حس عدم تبعیض و احترام متقابل برای مجموعه ذی‌نفعان، تحولی در تجربه بیمار از دریافت خدمات بیمارستانی ایجاد می‌شود.

طرح فناپ زیرساخت برای شهرک سلامت

در یک شهرک سلامت، تمامی عملیات بین بخش‌های مختلف مثل بیمارستان، پارکینگ، مدیریت پسماند، گلخانه، مجموعه‌های درمانی و سرویس‌های هتل‌داری تا دانشگاه و لیوینگ لب باید به صورت هوشمند انجام شود.

در لایه اول، شرکت فناپ زیرساخت به واسطه پلتفرم اینترنت اشیا خود با نام پادیوت شبکه‌‌ای به هم متصل از بخش‌ها را ایجاد می‌کند.

در لایه دوم، با بهره‌مندی از محصول HRP که نسل جدید راهکار جامع مدیریت منابع سازمانی است، مدل‌های جدیدی از حکمرانی را در اختیار بیمارستان‌ها قرار می‌دهد. با استفاده از HRP بیمارستان‌ها می‌توانند بر فرایندها کنترل کاملی داشته باشند و بر اساس پدیده‌های خاصی مانند همه‌گیری کرونا ماموریت بیمارستان را براحتی تغییر دهند.

در لایه سوم یک سیستم تصمیم‌گیری هوشمند قرار دارد که با توجه به اطلاعات دریافتی برنامه سفر بیمار و برنامه کاری پزشک را تعیین می‌کند.

پلتفرم یکپارچه هوشمند سلامت علاوه بر سودرسانی به سهامداران بیمارستان با کاهش هزینه‌ها و افزایش درآمد بیمارستان می‌تواند خدمات درمانی با کیفیت‌تری را به بیماران ارائه دهد.

نقشه‌ راه فناپ زیرساخت در تحول دیجیتال بیمارستان

نقشه‌ راه تحول دیجیتال بیمارستان

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر در بهترین حالت سامانه‌های مدیریت اطلاعات بیمارستانی (HIS) موجود در کشور، بین سطح 1 و 2 ارزیابی می‌شوند که با تعاریف ارائه شده از بیمارستان دیجیتال (سطح 6 و 7)، هیچ کدام از نرم‌افزارهاي بررسی شده، کمینه الزامات مورد انتظار برای ایجاد بیمارستان دیجیتال را برآورده نکرده‌اند. این درحالی است که کشور ترکیه در همسایگی ما دارای 62 بیمارستان رده 6 بوده و 7 بیمارستان را در سطح 7 راه‌اندازی کرده است.

تحول دیجیتال بیمارستان

در گام بعد سند راهبردی نقشه راه تهیه می‌شود که شامل مطالعات تطبیقی، حکمرانی، فرهنگ و کارکنان دیجیتال و تعیین پروژه‌های اولویت‌دار است که بر اساس آن عملیات پیاده‌سازی راهکارهای دیجیتال، انجام می¬شود. انجمن بین‌المللی مدیریت اطلاعات سلامت (HIMSS) معتبرترین موسسه ارزیابی بلوغ دیجیتالی بیمارستان‌ها در دنیاست. این انجمن، سطح بلوغ دیجیتالی را در 8 سطح از صفر تا 7 رده‌بندي کرده‌ است که قرار گرفتن در سطح 6 و 7 به معنای دستیابی به بیمارستان دیجیتال است.

راه‌اندازی پلتفرم سلامت هوشمند

فناپ زیرساخت در زمینه راه‌اندازی پلتفرم سلامت هوشمند با در نظر گرفتن امکانات مختلف افقی و عمودی بنا دارد فصل تازه‌ای از تحول دیجیتال را حوزه سلامت کشور رقم بزند. سنجش بلوغ دیجیتالی سازمان، نخستین گام تحول دیجیتال هر سازمان است. بر پایه این سنجش است که محدوده و سطح دیجیتالی شدن سازمان تعیین شده و در ادامه کمیته‌های مشترک راهبری، مدیریتی و فنی ایجاد و سپس نقش‌ها و مسئولیت‌ها مشخص می‌شود.

نقش فناپ زیرساخت در توسعه سلامت هوشمند کشور

نیروی محرک حوزه «راهکارهای سلامت دیجیتال» شرکت‌های بزرگ حوزه فناوری (Big tech) هستند که وظیفه مشاوره و تامین پلتفرم‌، خدمات ابری و زیرساخت‌، راهبری و پشتیبانی را دارند. در اینجا نقش حاکمیت و نهادهای سیاستگذار روی رفع موانع متمرکز می‌شود.

فناپ زیرساخت ارائه دهنده پلتفرم مورد نیاز در تحول دیجیتال مراکز درمانی است و آماده است تحت حاکمیت دیجیتال مراکز متولی این امر، می‌تواند نقش یکپارچه‌سازی اجزای اکوسیستم سلامت دیجیتال را در قالب یک پلتفرم بخوبی ایفا کند.

مزایای پلتفرم سلامت هوشمند

سلامت هوشمند

هم‌اکنون داده‌های بیمار از سطوح مختلف قابل جمع‌آوری نیستند و پرونده الکترونیک بیمار میان مراکز بهداشتی و درمانی در گردش نیست. با بهره‌مندی از پلتفرم یکپارچه هوشمند سلامت، داده‌های تفصیلی مرتبط با تشخیص، درمان و مراقبت بیمار در پرونده الکترونیک پزشکی ثبت می‌شود و داده‌ها در زمان مناسب قابل بازیابی هستند.

با پلتفرم یکپارچه هوشمند سلامت، امکان شخصی‌سازی فرایند درمان بیمار برپایه داده‌های استخراج شده از پرونده الکترونیکی پزشکی و داده‌های دریافت شده از حس‌گرهای متصل به بیمار فراهم می‌شود. با این پلتفرم می‌توان محتوای درگاه اطلاعاتی بیماران را به شیوه‌ای مدیریت کرد که همه خدمات آموزشی در اختیار بیمار قرار بگیرد، کارشناسان به همه پرسش‌های وی پاسخ بدهند و برنامه‌زمانی معاینات بعدی مشخص بشود.

با پایش سلامت بیمار از راه دور و دسترسی به داده‌های تفصیلی از طریق پرونده الکترونیک، پزشکان می‌توانند در زمان کوتاه‌تر با هزینه‌کمتر، خدمات درمانی مطلوب‌تری را به بیماران ارائه دهند. با کمک این سامانه هنگام بروز وضعیت اورژانسی و اعلام وضعیت هشدار کادر درمانی بصورت درلحظه از این مسئله آگاه می‌شوند.

در همه سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی در سطح کشور، داده‌های بیمار با رویکرد انجام محاسبات مالی و بیمه‌ای جمع‌آوری می‌شوند و امکانی برای بهره برداری از آنها با هدف ارائه خدمات با کیفیت به بیماران وجود ندارد. اما سامانه‌های تصمیم‌یار مبتنی بر هوش مصنوعی در پلتفرم یکپارچه هوشمند سلامت، ابزارهای کمک تشخیصی و درمانی هستند که برای گرفتن تصمیم‌های درست پزشکی و جلوگیری از بروز خطاهای احتمالی بکار می‌آیند.

برای کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در فناپ زیرساخت تماس بگیرید.