سامانه نظارت تصویری هوشمند

سامانه نظارت تصویری هوشمند

راهکار نظارت تصویری هوشمند، با کاربردهایی از جمله احراز هویت افراد، دسترسی به مناطق ممنوعه و سامانه تشخیص لباس و کلاه ایمنی می‌تواند پیاده‌سازی راهکارهای HSE در صنایع را تسریع بخشد.

ردیابی و حضور و غیاب

چهره افراد از مهم‌ترین شاخص‌های تشخیص هویت است. با در نظر گرفتن هویت افراد در محیط‌های مختلف می‌توان کاربرد‌های مختلفی را در نظر گرفت. برای نمونه ثبت ورود و خروج افراد یا دسترسی آنها به مکان‌های مختلف (اتاق سیگار، اتاق استراحت و …) به نحوی که این افراد در ابتدای ورود به مکان مختلف از طریق چهره شناسایی می‌شوند. به این ترتیب در صورتی که مجوز‌های لازم برای ورود به مناطق تعیین شده را داشته باشند به آن‌ها اجازه ورود داده می‌شود.
همچنین می‌توان حضور افراد را در مناطق مختلف با استفاده از این سامانه رهگیری کرد یا برای پایش تردد ارباب رجوع در بخش‌های مختلف سازمان نیز استفاده شود. علاوه بر آن در آنالیزهای سطح بالاتر می‌توان از نتایج به‌دست آمده برای کاربردهای تحلیلی بیشتر نیز بهره برد؛ مانند مدت زمان انتظار افراد برای دریافت سرویس، میزان شلوغی محل ارائه سرویس، مدت زمان فعالیت هریک از کارکنان در سرویس دهی به مشتریان و …)

تشخیص ورود به مناطق ممنوعه (فنس الکترونیکی)

در یک واحد صنعتی ممکن است لازم باشد از نزدیک شدن افراد به دستگاه‌های مختلف باخبر شد یا ورود افراد به مناطق ممنوعه‌ای از جمله صندوق امانات بانکی را پایش کرد. در صورتی که افراد وارد مناطق ممنوعه از پیش تعیین شده شوند، این سامانه قابلیت تشخیص و ثبت ورود را خواهد داشت و در صورت لزوم می‌تواند به واحد‌های حفاظتی مربوطه اخطار حضور افراد متفرقه در مناطق ممنوعه را ارسال کند. همچنین می‌توان امکان ورود به این مناطق ممنوعه را بر اساس زمان تنظیم کرد. برای نمونه، تشخیص ورود افراد به شعب بانکی پس از پایان ساعت اداری از مهم‌ترین موارد امنیتی است که می‌تواند از کاربردهای این سامانه باشد.

تشخیص خرابکاری در زیرساخت‌های نظارتی

در صورتی که بخواهیم مسائل مربوط به امنیت و ایمنی در محیط را با استفاده از سامانه‌های نظارت تصویر انجام دهیم، همواره بروز خرابکاری می‌تواند مانع از عملکرد صحیح سامانه‌های نظارت تصویری شود. از این رو اغلب مجرمان حرفه‌ای در سرقت‌ها یا موارد مشابه آن ابتدا سعی در ایجاد خرابکاری در زیرساخت‌های نظارتی دارند تا از شناسایی خود جلوگیری کنند. مصادیق خرابکاری فقط به قطع اتصال دوربین‌های نظارتی ختم نمی‌شود و مسائلی از قبیل کور کردن دید دوربین (با استفاده از پوشاندن، اسپری، قرار دادن اشیا مقابل آن و …)، خارج کردن دوربین از فوکوس، تغییر زاویه و نحوه قرارگیری آن و … را نیز شامل ‌‌می‌شود.
از این رو لازم است به صورت فعال وضعیت دوربین‌های نظارتی را از نظر دریافت صحیح تصاویر نظارتی بررسی کرد تا بروز اختلال یا خرابی احتمالی در تصاویر نظارتی زودتر تشخیص داده شود.

تشخیص و پیش بینی سرقت

این سامانه قادر است با آنالیز صحنه و پیمایش حالات افراد رفتارهای ریسک آفرین را شناسایی و هشدارهای مربوطه را اعلام کند. همچنین قابلیت امکان تشخیص انواع سلاح و ردیابی فرد مسلح نیز از جمله قابلیت‌هایی است که به تحلیل ریسک و ایجاد هشدارهای مناسب در زمان مناسب کمک می‌کند. شناسایی رفتارهای خطرآفرین از جمله کاربردهای دشوار در حوزه تحلیل تصاویر ویدیویی است که می‌تواند خطرات و ریسک های مربوط به حادثه را پیش از وقوع مدیریت کند.

تشخیص نزاع و درگیری فیزیکی

یکی از مهم‌ترین و پیچیده‌ترین مسائل ناهنجار در محیط به لحاظ تشخیص فنی با سامانه‌های نظارتی خودکار، مسئله تشخیص نزاع و درگیری فیزیکی است که امکان وقوع در تمامی محیط‌های کاری را دارد. همچنین می‌توان گفت احتمال وقوع نزاع و درگیری فیزیکی افراد، معمولا در مکان‌های عمومی (بانک‌ها، بیمارستان‌ها و …) با توجه به احتمال وقوع مسائلی همچون زورگیری و دزدی و حضور افراد مختلف بالاتر است. برای تشخیص و تا حد امکان جلوگیری از هر گونه زدوخورد، می‌توان از سامانه تشخیص نزاع و درگیری در محیط بهره برد تا بتوان در صورت وقوع چنین وقایعی تا حد امکان از ایجاد هزینه‌های مالی و جانی جلوگیری کرد.

تشخیص لباس و کلاه ایمنی

به منظور حفظ ایمنی کارکنان در محیط‌های صنعتی و ارتقای استانداردهای ایمنی محیط کار، پوشیدن لباس کار و کلاه ایمنی (در صورت ضرورت) مسئله‌ای حیاتی است که برخی کارکنان به آن بی‌توجه هستند. رعایت نکردن مسائل مرتبط با ایمنی می‌تواند عواقب مختلفی در پی داشته باشد که در پایین‌ترین سطح ممکن است به جریمه شدن پیمانکار بیانجامد و در سطوح بالاتر خسارت‌های جبران ناپذیری همچون تلفات جانی را در پی داشته باشد. این سامانه هوشمند به رصد کارکنان می‌پردازد و در صورت رعایت نشدن موارد ایمنی، قابلیت اطلاع رسانی و صدور اخطار به واحد HSE را خواهد داشت.

تشخیص ورود حیوانات به مناطق ممنوعه (فنس الکترونیکی حیوانات)

با توجه به اینکه برخی مناطق صنعتی در مجاورت زیستگاه حیات وحش مختلفی قرار دارند، در مواردی ممکن است با ورود حیوانات مواجه شوند. همچنین در مواردی ممکن است حیوانات وارد مناطق ممنوعه‌ای بشوند و برای فرآیند‌های صنعتی در حال اجرا ایجاد خطر و اخلال کنند. این سامانه می‌تواند بر اساس تصاویر نظارتی دریافتی از محیط به تشخیص و مکان‌یابی دقیق حیوانات بپردازد و در صورتی که این حیوانات وارد مناطق حساس و ممنوعه شوند اخطارهای لازم را برای واحدهای حفاظتی مربوطه ارسال کند.

تشخیص اعداد و نوشته‌ها بر روی اشیا و رهگیری آن‌ها

در مناطق صنعتی گاهی لازم است به خوانش اعداد و نوشته‌ها روی اجسام بپردازیم. سپس آنها را در فرآیندهای مرتبط با انتقالشان به مناطق دیگر رهگیری کنیم. این سامانه قادر است با تعریف‌های از پیش مشخص شده از سوی کارفرما به تشخیص و خوانش نوشته‌ها و اعداد بر روی اشیا پرداخته و بر اساس کاربرد و نیازمندی کارفرما، رهگیری اشیای خوانش شده را انجام دهد.

خلاصه‌ساز ویدئوهای نظارتی

با توجه به اینکه ویدئوهای نظارتی در اکثر زمان‌ها خالی از رخدادها هستند، بررسی آن‌ها به منظور یافتن وقایع مختلف و یافتن زمان وقوع گاهی بسیار زمان‌بر است. این سامانه با خلاصه سازی ویدئوهای نظارتی با درنظر گرفتن وقایع و زمان وقوع آن‌ها موجب بهینه‌سازی کنترل رویدادها برای ناظر انسانی در هنگام بازبینی و آنالیز ویدئوهای نظارتی می‌شود.

ثبت ورود و خروج خودرو

این سامانه بر اساس تشخیص و خوانش پلاک خودرو می‌تواند ورود و خروج خودرو را کنترل و ثبت کند. به نحوی که پس از تشخیص و خوانش پلاک خودرو، مجوز‌های موجود برای خودرو و مالک آن را بررسی کرده و در صورت داشتن مجوزهای لازم، ورود یا خروج خودرو را ممکن می‌کند. همچنین این سامانه می‌تواند در کنار ثبت ورود و خروج خودرو‌ها، به پایش خودرو‌های موجود در مجموعه بر اساس پلاک آن‌ها بپردازد تا در مواردی همچون سرقت، از خودرو‌های تردد کرده در مجموعه در هنگام وقوع سرقت مطلع شویم.

تشخیص خودرو و کنترل تردد آن

با استفاده از این سامانه می‌توان از محل عبور و مرور خوردرو‌ها و نوع آنها مطلع شد و در صورت ورود خودروها به مکان‌های غیرمجاز، اخطارهای مربوط به ورود غیرمجاز را ببینیم. این سامانه قابلیت تشخیص نوع خودرو اعم از سواری، وانت، کامیون و … را دارد. با این قابلیت می‌توان مناطق مجاز یا ممنوعه را بر اساس نوع خودرو تعیین کرد. همچنین مناطق ممنوعه می‌توانند دارای ویژگی زمان اعمال محدودیت باشند به نحوی که محدودیت‌های عبور و مرور در ساعات مشخصی از روز متناسب با نوع خودرو اعمال شوند.

تشخیص دود و آتش‌سوزی

هزینه‌های بالای نصب و نگهداری از سامانه‌های تشخیص دود و آتش‌سوزی در کنار خطا و هزینه‌های بالای استفاده از این سامانه‌ها در محیط‌های بیرونی از نقاط ضعف آنهاست. استفاده از یک سامانه تشخیص دود و آتش‌سوزی مبتنی بر نظارت تصویری، ضمن حذف هزینه‌های اضافی نصب و نگهداری سنسور، موجب بهینه‌سازی هزینه‌ها و تشخیص بهتر محیط‌های بیرونی و سرباز می‌شود.

ایجاد نقشه گرمایشی محیط

با در اختیار داشتن نقشه گرمایشی (Heat Map) از تردد افراد در محیط و میزان انتظارشان در بخش‌های مختلف مطلع می‌شویم. تحلیل این نقشه‌های محیطی داده‌های ارزشمندی را درباره نحوه خدمات‌دهی به مشتریان و حجم تقاضا برای خدمات مختلف قابل ارائه در اختیار مدیران قرار می‌دهد. برای بهینه‌سازی مدل استقرار فیزیکی و ارائه خدمات در مسیر افزایش حداکثری رضایت مشتریان و کاهش تراکم افراد در محیط و مدیریت صف‌ها می‌توان از این نقشه‌ها استفاده کرد.

شمارش افراد در محیط

این سامانه با شمارش افراد در محیط‌های از پیش تعیین شده، تعداد آنها را در بازه‌های زمانی مشخص‌شده گزارش می‌کند. این سامانه به‌عنوان یک سامانه پشتیبان در کنار نقشه گرمایشی محیط، می‌تواند برای آنالیز ترافیک دریافت خدمات در شعب بانک و آنالیز میزان عملکرد کاربران شعبه در سرعت پاسخگویی به مشتریان کاربرد داشته باشد. همچنین کار رده‌بندی حجم تقاضای خدمات مختلف شعبه و برنامه‌ریزی برای افزایش یا کاهش پرسنل در بخش‌های مختلف خدمات‌دهی به مشتریان را آسان می‌کند.

تماس با شرکت فناپ زیرساخت

برای کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در فناپ زیرساخت تماس بگیرید.