رویکرد چهارمرحله‌ای برای کاهش شکاف در اتوماسیون

رویکرد چهارمرحله‌ای برای کاهش شکاف در اتوماسیون

در مقاله‌های « جهش در اتوماسیون صنعت تولید با کمک فناوری» دیدیم که میان سطح کنونی تولید و سطحی که از نظر فنی و مالی برای تولید امکان‌پذیر است فاصله و شکافی وجود دارد. در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم که چگونه می‌توانیم این شکاف در اتوماسیون را کاهش بدهیم. شرکت‌ها افزون بر انتخاب راه حل برای سیستم‌های مکاترونیک (مکانیکی، الکترونیکی و کامپیوتری) خودسازگار، باید تغییراتی تکمیلی در محصولات و سیستم‌های سازمانی و زیرساخت‌های فناوری اطلاعات داشته باشند. آنها برای استفاده بیشتر از اتوماسیون نیاز دارند که طراحی محصولات را تغییر بدهند و همکاری نزدیک‌تری میان مهندسی و تولید ایجاد کنند. همچنین باید زیرساخت‌های فناوری اطلاعات را متحول کنند تا از انتقال داده‌ها، امکان توسعه راهکارهای ابر و لبه، مدل‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین اطمینان حاصل کنند. اتوماسیون پیشرفته در محدوده مشترک این سیستم‌ها قرار دارد. (شکل 1 را ببینید.)

تولیدکنندگان باید به تغییرات در سه سیستم فکر کنند
تولیدکنندگان باید به تغییرات در سه سیستم فکر کنند

 

برای کاهش این شکاف در اتوماسیون، تولیدکنندگان باید یک تصویر هدف از اتوماسیون پیشرفته را توسعه بدهند و پیاده‌سازی کنند که شامل همه سیستم‌های درگیر می‌شود. این فرایند چهار مرحله دارد:

شناسایی و اولویت‌بندی کاربردهای دارای ارزش بالا

نقاط ارزش‌زدا یعنی جاهایی که ارزش‌ در کارخانه از دست می‌رود را شناسایی کنید؛ مانند مسائل حوزه کیفیت که به تولید ضایعات یا توقف‌های مکرر برنامه‌ریزی نشده به دلیل خرابی تجهیزات می‌انجامد. سپس فرایندهایی را که امکان پیاده‌سازی اتوماسیون را در آینده نزدیک دارند را فهرست کنید تا از این هدررفت ارزش‌ها جلوگیری کنید و کاربردهای مبتنی بر این ارزش‌ها را اولویت بدهید.

 

راهکارها را توسعه بدهید و انگیزه‌های تجاری را قابل سنجش کنید

تعیین کنید که کدام راهکارهای فنی (یعنی دستگاه‌ها و سیستم‌هایی که از فناوری‌های نوآورانه‌ای که گفتیم استفاده می‌کنند) مورد نیاز هستند تا از هدررفت ارزش در کاربردهای اولویت‌دار جلوگیری شود. از اصول طراحی برای اتوماسیون بهره بگیرید و همه تغییرات لازم در محصولات را و همچنین تغییرات لازم در فناوری اطلاعات (مانند نیاز به زیرساخت‌های جدید) را هم ارزیابی کنید تا راهکارهای انتخابی را بتوانید پیاده کنید و به ارزش مورد نظر برسید. سرانجام، همه تغییرات سازمانی لازم را در نظر بگیرید، مانند ایجاد قابلیت و ارتقای همکاری نزدیک‌تر میان مهندسی و تولید. در این صورت برآورد کل سرمایه و هزینه‌های مورد نیاز دیگر برای پیاده‌سازی و سنجش‌پذیری انگیزه تجاری برای کسب‌وکار امکان‌پذیر می‌شود.

 

یک تصویر هدف از اتوماسیون پیشرفته داشته باشید

ارزش هنگامی به حداکثر می‌رسد که کاربردهای اولویت‌دار را با هم ترکیب و پیاده‌سازی کنید، نه این که بصورت جدا از هم آنها را داشته باشید. یک تصویر هدف جامع‌نگر از اتوماسیون پیشرفته‌ای ایجاد کنید که نشان بدهد برنامه‌های کاربردی چطور با هم در سطح شرکت همکاری می‌کنند و می‌توان مقیاس آنها را به کل شبکه گسترش بدهیم. این تصویر باید دربرگیرنده تمام مزایای راهکارهای پیاده‌سازی‌شده به همراه هم‌افزایی‌هایی که در طول این شبکه رخ می‌دهد؛ باشد مانند استقرار قابلیت‌های فناوری‌اطلاعات در مقیاس بزرگ.

 

پیاده‌سازی را با تیم‌های چابک و متشکل از گروه‌های مختلف تخصصی اجرا کنید

با ابتکارات متعدد در سراسر سیستم، یک نقشه راه پیاده سازی ایجاد کنید. در یک پیاده‌سازی موثر از روش چابک استفاده می‌شود و تیم‌ها با استفاده از بازه‌های زمانی کوتاه به سرعت محصولات بهینه قابل عرضه (MVP) را توسعه می‌دهند و تست می‌کنند. عملکرد این محصولات به کمک بررسی‌های مداومی که انجام می‌شود، پیوسته ارتقا می‌یابد.  برای دوری از رویکرد جزیره‌ای، تیم‌ها باید از افرادی با زمینه‌های متفاوت تشکیل شوند، از جمله افراد توسعه محصول، مهندسی، تولید، فناوری اطلاعات، و دیگر عملکردهای کمکی.

 

سنجش‌پذیری اثر

کاهش شکاف در اتوماسیون به شرکت‌ها در مدیریت هزینه‌ها کمک می‌کند، چرا درصد کار دستی کاهش می‌یابد و کیفیت و دقت هم ارتقا پیدا می‌کند. گروه مشاوره بوستون (BCG) در پژوهش اخیر خود اثر بالقوه استفاده از اتوماسیون در سطح بالا در یک کارخانه تولیدکننده پمپ را با رقبایش مقایسه کرده است. خط تولید این شرکت تولیدی تقریبا 250 مرحله مجزا دارد، که هر کدام از آنها می‌توانند به یک یا چند مورد از مقاله پیشین برخورد کنند. در این پژوهش هر فرایند با جدیدترین فناوری موجود مطابقت یافت و تغییر در محصولات، سازمان، و سیستم‌های فناوری اطلاعات که منجر به اتوماسیون بیشتر می‌شوند هم امکان‌‌سنجی شد. تغییرات ترکیبی باعث شد یک تصویر هدف در زمینه اتوماسیون پیشرفته ساخته شود.

با مقایسه وضعیت کنونی و وضعیت هدف، مشخص شد که این شرکت که همین حالا هم سطح اتوماسیون بالایی دارد، می‌تواند به میزان قابل توجهی آن را افزایش بدهد. این شرکت با این کار می‌تواند هزینه تبدیل را 25 درصد کاهش بدهد، که عدد قابل توجهی است، بویژه‌ برای صنایع پیشرفته.

انقلاب اتوماسیون در تولید سرانجام فرارسیده است. برای نخستین بار، فناوری‌های مورد نیاز و همچنین مهارت‌های لازم برای پیاده‌سازی ترکیبی آنها  در اختیار قرار دارد تا بتوانیم به موانع قدیمی اتوماسیون چیره بشویم. شش فناوری نوآورانه‌ای که در مقاله پیشین توضیح داده شدند، به ماشین‌های کارخانه‌ها این امکان را می‌دهند که قابلیت‌های پیشرفته‌تر داشته باشند، مانند این که خودشان یاد بگیرند و داده‌ها را پردازش کنند. با ترکیب هوشمندانه این فناوری‌ها، شرکت‌ها می‌توانند تجهیزات خود را مجهزتر کنند تا کارهای بسیاری را انجام بدهند که در اتوماسیون متعارف بیش از حد پیچیده به نظر می‌رسند، یا در حالت معمول امکان اتوماسیون آنها نیست. تولیدکنندگانی که در انقلاب اتوماسیون جلوتر از بقیه هستند، زودتر از دیگران درمی‌یابند که یک کارخانه با اتوماسیون بالا چه منافعی دارد و به مزیت رقابتی پایدار دست خواهند یافت.